От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarLK-Nesebar Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
   
"На ти куклите, дай си ми парцалките!" или "Войната на феодалите"  
От: 08-Март-2009 17:58;  Прочетена: 2859 пъти   
Автор(източник): Будна Съвест

Снимката в цял размер... Click to enlarge?С несдържани изблици на нерви завърши поредната сесия на Общинския съвет в Несебър,състояла се на 5 март.Броени часове по-късно коалицията "Победа-ДЕЛА-МОРЕ и АТАКА" се сгромоляса в спор за "усвояване" на оскъдните бюджетни средства в размер на над 75 милиона лева.

Може би нервите на градоначалника ни са обтегнати от яростното предлагане от страна на "собствениците" на комплекса, кандидат за град - Слънчев бряг, на улици и алеи, които незнайно защо, не са успели да застроят все още, за скромната сума 13 млн. и 90 135 лв, без ДДС.


"На ти куклите, дай си ми парцалките!" или "Войната на феодалите"

Не знам защо все още не се вдига България на бунт?
Чакаме някой да дойде и да ни освободи ли?
Друг път ни е освобождавала Русия!
А сега ОЛАФ!(или ги отстрелват снайперисти)

Световната финансова криза е виновна?
Не неграмотните ни министри и кметове.

Мисля,че в Държава, която арестува и съди хора, само защото според нея, мислели да убият нарочен от тях контрабандист, запасен генерал и измислен бизнесмен,
която предлага да продаде инфраструктура, включена като ДМА в активите на АД, в което самата тя е мажоритарен собственик, на една Община, не заслужава да съществува.(тя отдавна банкрутира, но си плаща дълга)

Няма нужда Държавата да се предлага, като евтина проститутка, ами да обяви война на Америка, че да се оправим и ние като Сърбия.(За сведение, отидете и вижте!)

156-те собственика в Слънчев бряг,които са малка част от 3372-мата акционери на "Слънчев бряг" АД са заинтерисовани Общинския съвет да вземе решение за покупката на този дълготраен материален актив, според специалистите на Държавата.Чудно, защо Държавата не предложи и плажната ивица, като бонус към този актив, ами я дава на концесия .


Нищо, че ние, гражданите на Община Несебър, не сме в тази сметка! За нас ще се сетят на изборите!Или ако Общината не купи улиците, може да ги предложат на нас, "простосмъртните" 21 642 души-156 собственика=21 486(без Николай- 21 485).Ще трябва да броим по 605 лева и ще бъдем и ние "собственици" на нещо от уникалния морски курорт.

Само, че другарите Маркс и Енгелс казваха, къде са парите. Парите са в хората, които държат СП(средствата за производсво), а после Банките, чрез кредитиране стават собственици на СП и така идва след капитализма, империализма.

След Демокрацията обаче, преди 20 години, България бе върната във феодализма(защото се формираха феодали по места, заради местното самоуправление).

На какво разчитаме?





Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Коментар на: анализатор от 09-Март-2009 08:11
Малко са объркани мислите на Будната съвест-връзката бюджет инфраструктура,братя Маргини,че и местен феодализъм за капак са множко,даже и за инспектор Стрезов.Май по-важното е да се каже,че този псевдосблъсък около общинския бюджет ще е само началото на многото сблъсъци които я чака пак общината.Всъщност това местно коалиционно управление в което всички са на софрата,със 7 заместника иоще няколко по-толкова велможи е обречено-въпрос е на време.Само дано да се размине кротко,не както в предишния мандат,другото даже и Маркс може да го е предвидил.И пак по него Будната съвест би трябвало да знае,че освен СП има и ПС-производителни сили,които пепиодич се превръщат и в избиратели-те да му мислят

Коментар на: aaa от 09-Март-2009 12:40
И до каква ПОБЕДА доведе АТАКАта срещу ДЕЛАта на МОРЕто? Поредния "отстрелян" зам кмет.И кервана продължава да си върви...

Коментар на: Рецензия от 09-Март-2009 12:40
Авторът страда от раздвоение на личността, много искаше да каже, малко каза, още по-малко се разбира. Нерде маргини, нерде американци и руснаци, нерде АД. Поправка на септемврийска сесия!

Коментар на: don Кихот от 09-Март-2009 18:07
Тая будна съвест май не си е развил темата на чернова, ами се упражнява в сайта.
Не е ли логично Общината да стопанисва тази инфраструктура? Кой прибира данъците от хотелите и заведенията? Милионите!!?? И пардон един въпрос: Къде отиват парите от тези данъци после?? - ДА СЕ СТРОЯТ ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБОВЕ ПО СЕЛАТА , ДА СЕ ПРАВЯТ ГРАДИНКИ И ТРОТОАРИ В гр. Несебър. А какво се връща в комплекса?? Някой броил ли е дупките по пътя и в зоната Запад? Там където туристите с фотоапарати снимат " Слънчевбрягските потайности "- околностите на Мумбай. За смях сме станали.
И какво за тези 3372 акционери? Малина Стратиева разпродаде всичко освен улици и стълбове за осветление и всичко е похарчено. Какво струват акциите на тези акционери?? Какво покритие имат? Смях в залата!!!!
Съпоставете ги с инвестициите на хотелиерите. Сравнение няма. Защо те да плащат два пъти - на Малина и на Общината за едно и също нещо. За общината е о.к.- данъци трябва да се плащат, но... Стига са крали от АД Слънчев бряг.

Коментар на: Санчо от 10-Март-2009 00:03
Не ви ли омръзна едно и също да говорите,хората които са строили Слънчев бряг одавна не са между живите,останалите които се още ходят са до толкова низвергнати от вашата лакомия че нямам думи,и вие всички се опитвате да бъдите толкова любвеобилни ?

Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
СВА2000
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.