От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarВила Ива Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
March 2024
ПВСЧПСН
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
   
Вампирски щения към Слънчев бряг 
От: 04-Май-2009 20:47;  Прочетена: 2221 пъти   
Автор(източник): Мариана Димитрова

Снимката в цял размер... Click to enlarge?Тези разсъждения получихме като коментар на публикуван материал за Слънчев бряг.Поздравявайки техният автор за изразената позиция ,решихме да ги публикуваме като самостоятелен текст.Вероятно и други наши читатели ще споделят мнението си по поставените въпроси,толкова важни  за туризма,за Слънчев бряг и за община Несебър :

Четвъртък, 30 Април 2009
Слънчев бряг потъва в мрак. Върколаци и таласъми плъзват по улиците, вампири нападат чуждите туристи и им пият кръвта. Това не е сцена от филм за Дракула – истина е. Интериорът обаче не е старият замък на румънския граф, а модерните хотели в най-големия български курорт.


Вампирски щения към Слънчев бряг

 Такава ще е ситуацията, ако курорта остане без ток и хигиена. В започващия туристически сезон нещо не е наред. Както и друг път, но с нови елементи. И не световната криза, нито свинския грип са виновни. Бедата, както обикновено, е в самите нас. Частни хотелиери се разбунтуваха срещу тъмнината, мръсните тротоари и неугледната инфраструктура в комплекса. Те настояват държавата да си свърши работата, т.е. да лъсне всичко около китните частни имоти. Изглежда справедливо. Но не е.

Курортните такси се събират от Община Несебър. Тези пари превръщат полуостровният град в най-богатия у нас, след София. Дотук добре, само дето кметът и общинарите не искат да заделят средства за осветление, охрана и почистване на курорта. Взимат му парите, но не искат да се грижат за него. както мащеха се отнася със заварено дете.
 
А всъщност световно известният комплекс е златната кокошка на Несебър, за която общината кой знае защо отказва да се грижи. През сезона в курорта почиват стотици хиляди или 20 пъти повече хора, отколкото по цялото Северно черноморие. Точно те са главният източник на приходи за града: плащат такси, пълнят заведенията, пазаруват от магазините и сергиите. Какво би станало, ако държавата, като мажоритарен собственик, реши да обособи комплекса като отделна община, каквато идея имаше преди години...

Собствениците на хотели в комплекса имат основание за недоволство от състоянието на инфраструктурата. Те искат нещата да изглеждат като в Палма де Мойорка, например, но друг да се грижи за този вид и имидж. Вместо да атакуват общината, която е прибрала курортните такси, насочват гнева си към ръководството на курорта. Вероятно защото им е под ръка. Те обаче трябва да знаят, че който и да е в това ръководство, проблемите ще останат и ще се задълбочават.

Спорът за инфраструктурата тече цяла година. Хотелиерите настояват тя да бъде прехвърлена безвъзмездно на община Несебър, на която плащат местни данъци и такси. По закон обаче това не може да стане, тъй като освен държавата има и частни акционери.
От своя страна община Несебър твърди, че е готова да стопанисва улиците, алеите и осветлението в курорта, но отказва да даде пари.

Собствениците на хотели реагират емоционално и дори не забелязват леко подлата тактика на община Несебър: като има скандали около Слънчев бряг, туристите ще хукнат да летуват в Несебър, Свети Влас и други селища наоколо. Нещо като отмъкване на летовници по принуда. Е, няма да стане, защото и българите, и чужденците разбират от хубаво и от удобства...

Време е държавата да заяви ясно своята позиция. Сега хотелиерите се натискат за кризисен щаб по подобие на софийския за боклука. Надяват се, че държавата, в последния момент, ще направи някакъв фокус и в курорта ще се изсипят бюджетни пари за поддръжка и почистване на инфраструктурата. Което за туриста означава тройно прецакване: веднъж плаща данъци, втори път – курортни такси и трето - цената на услугите. Не е честно. Нахално е.

Сравнението в началото с филм за върколаци и вампири в Слънчев бряг днес е само метафора, но утре може да стане стряскаща действителност. Засега вампирските стремления към курорта са само декларативни, но до кръвосмученето е една крачка... Турци, гърци, хървати и румънци потриват доволно ръце, наслаждавайки са на свадите у нас.
 
Да бяха платили за такъв черен ПР – нямаше така добре да се получи... А решението е просто, стига някои хора да не поставят личния си интерес и любов към интригата пред обществения и този на частните собственици.

Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
Aristidov PC Shop 2
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.