От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarОбщина Несебър Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
May 2023
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
 
   
Зад бума на застъпници прозира опит за легално купуване на гласове  
От: 03-Юли-2009 18:17;  Прочетена: 2671 пъти   
Автор(източник): Mediapool.bg

Снимката в цял размер... Click to enlarge?

Най-много регистрирани застъпници в Бургас има партия "Лидер" - 1 500, ГЕРБ - 650, а БСП и Синята коалиция - по около 500. ДПС има записани блзо 300 застъпника , а "Атака" едва около 100.


Председателят на РИК Бургас Евгени Мосинов призова всеки един от предизборните щабове да си провери хората в секционните комисии, защото той се опасява, че в изборния ден на 5 юли ще настъпи суматоха, когато се окаже, че много от членовете на СИК са се записали като застъпници, заради по-доброто възнаграждение.Избори 2009

Зад бума на застъпници прозира опит за легално купуване на гласове


"Лидер" водят по брой застъпници в редица избирателни райониМасово "купуване на гласове" при това напълно легално, се заформя чрез застъпниците на изборите, твърдят експерти. През последните дни районните избирателни комисии (РИК) отчитат голям интерес към регистрацията на застъпници като по неофициални данни броят им в страната ще достигне 80 000 души. Заплащането на застъпник може да е 20-30-50 и дори 100 лева в зависимост от населеното място и партията.


От ЦИК не могат да дадат официални данни за застъпниците, тъй като за разлика от евоизборите, за националния вот те не се занимават с това и регистрацията на застъпници се извършва от РИК. Поради това от ЦИК отказаха да коментират дали броят на застъпниците не е твърде голям.


Всяка партия може да регистрира неограничен брой застъпници, но само по двама от формация имат право да присъстват в деня на изборите в секционните комисии. Оказва се обаче, че партиите регистрират много повече застъпници от тези, които имат право да бъдат в секционните комисии.


В РИК Варна например до момента са регистрирани 7000 застъпници на различни политически партии, но се очаква до деня на изборите броят им да нарасне до 15 000, съобщават варненските медии. Грубите изчисления показват, че в изборния ден те ще получат близо 750 000 лв. от партиите, които представляват.


Застъпниците на кандидатите за народни представители в Бургаски регион надминаха по брой членове на избирателните комисии по села и градове в областта. По данни на РИК Бургас до момента те са над 6000 души срещу по-малко от 5000, които реално ще правят изборите в неделя.


Най-много регистрирани застъпници в Бургас има партия "Лидер" - 1 500, ГЕРБ - 650, а БСП и Синята коалиция - по около 500. ДПС има записани блзо 300 застъпника , а "Атака" едва около 100.


Председателят на РИК Бургас Евгени Мосинов призова всеки един от предизборните щабове да си провери хората в секционните комисии, защото той се опасява, че в изборния ден на 5 юли ще настъпи суматоха, когато се окаже, че много от членовете на СИК са се записали като застъпници, заради по-доброто възнаграждение.


"Лидер" ще има най-много застъпници и в Благоевградска област – 1 800. Втори по брой на регистрирани застъпници е Коалиция за България с 1050 души, след тях, с 1000 човека, се нарежда ГЕРБ, НДСВ и "Атака" са съответно с по 400 и 200 души.


По данни на РИК - Добрич, близо 6 000 са застъпниците на различните партии и коалиции, участващи в парламентарната надпревара. От комисията съобщиха, че при направена контролна проверка на около 2500 от лицата, подадени като застъпници, са открити между 8 и 10 на сто имена на хора, фигуриращи като застъпници в две, а някои и в три партии.


Партия "Лидер" е заявила и най-много застъпници в 23 МИР София - 1630 човека, НДСВ - 410 застъпници, Синята коалиция - 279, Коалиция за България – 240, ГЕРБ - 120.


В Перник с най-много застъпници е партия РЗС – 1023, следвана от "Лидер" със 705.


Регистрирането на голям брой застъпници от дадена в партия, които в деня на изборите бъдат "командировани" в малко населено място и имат удостоверение за гласуване на друго място, може да доведе до изкривяване на вота.


Партия "Лидер" ще има най-голям брой застъпници и в Кърджали. До петък по обед партията е регистрирала 1 520 застъпници в региона, като този списък ще се актуализира и в събота. За сравнение, на изборите за ЕП партията получи в областта 745 гласа.


Втори по брой на регистрираните застъпници в Кърджали са ДПС - 1 178. На изборите за ЕП обаче партията получи над 64 000 гласа в региона. Трети по брой застъпници е ГЕРБ - 1 061. Коалиция за България има 286 застъпници в Кърджали.


Над 6000 заявления за застъпници са постъпили в Пловдив – област. Секциите в Пловдивска област са само 494 и е учудващо желанието на толкова много застъпници да наблюдават изборите, коментира председателят на РИК Димитър Маринчешки. ГЕРБ и "Лидер" са подали над 2000 имена.


В РИК Пловдив - град най-много застъпници имат РЗС – ВМРО – 1680, ДПС и "Лидер" са с по 1000, Коалиция за България – 580, Синята коалиция – над 450.


И в РИК Стара Загора "Лидер" са "първенци" със 765 застъпници, следват ГЕРБ – 556, ДПС – 421, БСП и Синята коалиция с по 334 и РЗС – 290.


Градският прокурор на София Николай Кокинов заяви пред Mediapool, че всяка партия има право на неограничен брой застъпници и затова няма закононарушение, което да даде повод на властите да се заинтересуват от казуса.

Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
БУРГАС ФУТБОЛ
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.