От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarВила Ива Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
   
Първанов: Бъдещият кабинет трябва да е ГЕРБ и БСП, плюс ДПС  
От: 04-Юли-2009 19:47;  Прочетена: 2558 пъти   
Автор(източник): Mediapool.bg

Снимката в цял размер... Click to enlarge?

Първанов обясни в интервю в съботния в. “Труд”, че най-добрият вариант за България е да се сформира правителство между първите две формации плюс трети партньор, като големите лидери се разберат за 10-15 стратегически национални цели и да се подпишат под тях, за да се създаде на тази база правителство от “доказани управленци”.



Избори 2009

Първанов: Бъдещият кабинет трябва да е ГЕРБ и БСП, плюс ДПС







Ден преди парламентарните избори и в момент, в който социолозите предричат трудно сформиране на бъдещо управление в страната, президентът Георги Първанов даде рамо на БСП, разколебавайки хората, че ще има някаква промяна в политическото статукво и разсейвайки вота им.


Първанов обясни в интервю в съботния в. “Труд”, че най-добрият вариант за България е да се сформира правителство между първите две формации плюс трети партньор, като големите лидери се разберат за 10-15 стратегически национални цели и да се подпишат под тях, за да се създаде на тази база правителство от “доказани управленци”.


Според социологическите проучвания най-голямо доверие на 5 юли ще получат ГЕРБ и БСП, следвани от партията на Ахмед Доган ДПС. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче през последните дни нееднократно повтаря, че ако партията му не получи пълна подкрепа и не може да състави самостоателен кабинет или такъв с най-много един и то десен партньор, ще остане в опозиция.


Това че президентът на практика вкарва ГЕРБ и БСП в необходима по думите му за страната и заради кризата коалиция, е на практика послание, че нищо няма да се промени. Това влияе върху вота на хората в последния ден преди изборите.  


Държавният глава дори допуска към парвите две формации да се присъедини трета, “която да може да балансира при моменти на напрежение, каквито във всяка коалиция ще има, да се разберат така, както стана в Германия, в Австрия и както беше и в България”.


“Това, че някои от нещата се деформираха в управленските действия, не опорочава идеята за коалиция”, посочва Първанов пред “Труд”.


Той допълва, че на България й трябва правителство с подкрепата не на 121, не дори на 130, а поне на 140-150 депутати, защото се налагат непопулярни мерки. “Със 121 гласа, получени от дву- или трипартийна коалиция със сложни вътрешни отношения, няма да стане работата”, коментира президентът.


По думите му “след година-две, когато се оттласнем от дъното на кризата, основните политически сили няма да загубят при един успех за държавата, напротив, ще имат много по-благоприятна ситуация”.


“Не знам обаче кое е по-сложно за управление - дали такава коалиция, която само създава впечатление за еднородност, или коалиция, при която различията са ясни и в същото време се създава в името на цел”, казва още държавният глава.


Според него “кабинет на малцинството означава компромиси във всяка стъпка, при това със сили, които са извън формалното мнозинство и които не носят отговорност”. Тук той вижда големият риск за управляващите, а не за подкрепящите. Първанов не подкрепя и тезата за експертно правителство, защото това не било конституционен субект , а медийна конструкция.


По повод думите на Бойко Борисов, че ако не се състави кабинет на ГЕРБ или принципно правителство, може да има нови избори още през септември, Първанов заяви: “ Изборите ги насрочва президентът и много моля да не ми се подсказва какво да правя”.


“Когато се развиват такива тези, трябва да се познава конституцията, включително и заложените в нея срокове. Това - от формално-правна гледна точка. От политическа - трябва да призная, че това е най-конкретният предизборен ангажимент на лидера на ГЕРБ - нови избори след 20-30 дни”, каза още държавният глава. Според него философията “избори до дупка” е била отречена още преди 15 г. и е “безотговорно да искаш непрекъснато повторение на вота, докато стане твоето”.


“Лидерът на ГЕРБ поставя странното условие да има пълно мнозинство, за да управлява. От друга страна, виждаме вяла кампания на ГЕРБ. Имам чувството, дано да не съм прав, че основните сили - първите, които би трябвало да получат мандат за съставяне на кабинет, като че ли са се примирили с невъзможността да реализират тази задача в настоящата сложна конфигурация. Като че ли предпочитат да останат встрани от властта, поне докато се излезе от кризата”, коментира още Първанов.


Той определи като смешни обвиненията но Борисов от петък, че с въведения от президента мажоритарен вот са откраднати 20 депутати от ГЕРБ.  


Аз не определям “материала” за листите, не коментирам кандидатите. Борисов, както и другите лидери, пропуснаха шанса да реализират чрез мажоритарния вот силни личности. И нека да не се търсят изпреварващо оправдания в характера на избирателната система”, заяви президентът.

Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Коментар на: риж от 05-Юли-2009 17:19
Браво, Първанов, най-накрая си призна какво целиш: "Преоблакъл се Илия - пак в тия!"
Първият пробив на плана ти вече го направи в Бургас с кандидатурата на Божидар Димитров от името на... ГЕРБ!
Честито на печелившите, ДПС и олигарсите пак ще ни яхат!

Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
Aristidov PC Shop 2
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.