От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarВила Ива Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
   
ГЕРБ печели изборите  
От: 05-Юли-2009 21:14;  Прочетена: 3085 пъти   
Автор(източник): Агенция "Фокус"

Снимката в цял размер... Click to enlarge?Партията ГЕРБ побеждава категорично на парламентарните избори – сочат предварителните резултати на всички социологически агенции. ГЕРБ изпреварва с голяма разлика БСП. На трето място е ДПС, следвана от „Атака” и „Синята коалиция”. Две партии – РЗС и ЛИДЕР са на ръба на влизането в 41-ото Народно събрание. НДСВ засега не влиза. ГЕРБ печели почти всички мажоритарни кандидати. Засега е ясно, че ДПС печели в Кърджали, където мажоритарен кандидат е лидерът на партията Ахмед Доган. Засега БСП не печели нито един мажоритарен кандидат.

ГЕРБ печели изборите








Агенция “Фокус”
ГЕРБ побеждава категорично на парламентарните избори (ОБЗОР)

Партията ГЕРБ побеждава категорично на парламентарните избори – сочат предварителните резултати на всички социологически агенции. ГЕРБ изпреварва с голяма разлика БСП. На трето място е ДПС, следвана от „Атака” и „Синята коалиция”. Две партии – РЗС и ЛИДЕР са на ръба на влизането в 41-ото Народно събрание. НДСВ засега не влиза. ГЕРБ печели почти всички мажоритарни кандидати. Засега е ясно, че ДПС печели в Кърджали, където мажоритарен кандидат е лидерът на партията Ахмед Доган. Засега БСП не печели нито един мажоритарен кандидат.

Прогнозните проучвания до момента са:
Най-много гласове получава партия ГЕРБ – 41%. Това заяви в изборното студио на БНТ Васил Тончев, социолог от „Сова Харис”. На второ място е Коалиция за България с 17.9%, на трето място ДПС с 11.3%, следва „Атака” с 9%, Синята коалиция има 7.7%, РЗС е с 4.6%, а ЛИДЕР е точно на ръба на влизане в парламента с около 4%. НДСВ засега има 3%. Всички останали партии получават 1.5%. От мажоритарните кандидати 27 области се печелят от ГЕРБ и 4 от ДПС.

Убедителна победа на ГЕРБ с 38.5%, а втора политическа сила е Коалиция за България – 18.4%. Тези данни представи в изборното студио на БНТ Боряна Димитрова, социолог „Алфа Рисърч”. На трето място е ДПС с 13.5%, следва „Атака” с 9.2 на сто, Синята коалиция е с 7.5%, след това е РЗС с 4.1%, ЛИДЕР е изключително близо до 4-процентовата бариера – 3.9%, а НДСВ е с 3.5%.

НЦИОМ оповести прогнозни резултати към 19 часа за парламентарните избори.
Избирателната активност е 53 %.
ГЕРБ – 39 %;
БСП – 18 %;
ДПС – 14 %;
„Атака” – 9 %;
„Синята коалиция” - 8,3 %;
РЗС - 4,1 %;
ЛИДЕР - 4,1 %;
НДСВ - 3,5 %.

МБМД оповести прогнозните си резултати от парламентарните избори, съобщиха от социологическата агенция.
При петпартиен парламент прогнозата е следната:

ГЕРБ – 38 %;
БСП – 17 %;
ДПС – 14 %;
„Атака” – 10 %;
„Синята коалиция” – 8 %;

Мандатите биха се разпределили:

ГЕРБ – 91;
БСП – 41;
ДПС – 34;
„Атака” - 24;
„Синята коалиция” – 19;

Мажоритарни:
ГЕРБ – 21
ДПС - 4
БСП – 2

Общо мандати:
ГЕРБ – 112
БСП – 43
ДПС – 38
„Атака” – 24
Синята коалиция – 19

При седемпартиен парламент прогнозата е следната:
При 60 % избирателна активност на кантар за влизане в парламента са РЗС с 4,3 % и ЛИДЕР – с 4,1 %;
ГЕРБ – 38 %;
БСП – 17 %;
ДПС – 14,5 %;
„Атака” – 9,4 %;
Синята коалиция – 8 %;
НДСВ – 3,2 %;
Други – 1,3 %.

Мандатите биха се разпределили:
ГЕРБ – 83;
БСП – 37;
ДПС – 32;
„Атака” – 21;
„Синята коалиция” – 18;
РЗС – 9;
ЛИДЕР – 9;
Мажоритарни
ГЕРБ – 21
ДПС – 4
БСП – 2

На кантар – 4

Мандати общо
ГЕРБ – 104
КБ – 39
ДПС – 36
„Атака” – 21
Синята коалиция – 18
РЗС – 9
ЛИДЕР - 9


Агенция “Фокус”
Цветан Цветанов: Следващото правителство ще бъде съставено максимално бързо

Следващото правителство ще бъде силно дясноцентристко и ще бъде съставено максимално бързо. Това каза на влизане в НДК председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
„Ще направим всичко възможно да оправдаем кредита на доверие и не бъдем поредното разочарование за българските граждани”, каза той.
Въпреки заложения сценарий от БСП и ДПС с въвеждането на мажоритарния елемент, според Цветанов днешният резултат е добър и ще даде възможност „да направим това, което Европа очаква”.
На въпрос дали при тази ситуация Бойко Борисов ще стане следващият премиер на България, Цветанов каза следното: Това е една от първите ни опции и винаги сме казвали, че за 50-годишнината на г-н Борисов, 50-ят премиер на България е най-добре да бъде той.
Цветанов поясни, че бъдещите постове на министрите ще станат ясни след заседание на изпълнителната комисия на ГЕРБ.
На въпрос ще има ли възмездие за престъпилите закона, Цветанов каза: Ще има справедливост и ще се постараем да гарантираме тази сигурност, която очаква българското общество. Искаме да върнем доверието на Брюксел, да се възползваме от солидарността на европейския данъкоплатец, но по правилата на Брюксел. Ние имаме политическата воля да го направим”, посочи той.
Цветанов каза, че всичко, което е в ущърб на българското общество и е тенденциозно и с конюнктурна политическа цел, ще бъде реализирано.
По думите му – крайно време е в България някой да понесе политическата отговорност, дори и наказателната.
По повод днешния рожден ден на Румен Овчаров, Цветанов каза, че от ГЕРБ са подготвили една бутилка червено вино, която ще оставят в щаба на БСП.
Неокончателните още резултати дават надежда да бъде съставен кабинет много бързо, каза още той.
Галина ДИМОВА


Агенция “Фокус”
Яне Янев: Ще подкрепим правителство на ГЕРБ, но ще изчакаме техни конкретни предложения

Най-после България ще стъпи на здрав европейски път и затова искаме партиите от ЕНП и от Съюза на европейските консерватори и реформатори да направят новото мнозинство в България. Това каза на влизане в НДК лидерът на РЗС Яне Янев, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
„Ние ще подкрепим правителство на ГЕРБ, но ще изчакаме техни конкретни предложения”, каза Янев.
Той добави, че категоричният победител в тези избори е партия ГЕРБ.
„РЗС прави паралелен екзит пол, а също така и преброяване. По наши данни резултатите за РЗС се движат между 4.7 % и 5 %, така че няма никакъв риск за нашето присъствие в 41-то НС”, заяви той.
По думите му резултатите от днешните избори показват, че голяма част от българите искат нов ред в страната. „Имаше огромни злоупотреби. Не виждам корпоративен и купен вот и единственото, което е успокояващо, е, че в крайна сметка тройната мафиотска коалиция ще отиде в опозиция. Но това не е достатъчно. От тук нататък трябва да й се търси отговорност”, каза още лидерът на РЗС.
„РЗС изигра най-решаващата, най-ключова роля срещу доганизацията. Благодарение на нас активността е толкова висока”, каза още той. По думите на Янев и към момента се купуват гласове. Така например в цели ромски махали се купуват гласове чрез принуждаване. „РЗС е най-голямата партия в дясно след ГЕРБ”, заяви още Яне Янев.
Цветомира ГЕОРГИЕВА


Агенция “Фокус”
„Синята коалиция” се чувства победител на тези избори, каза Петър Москов

„Синята коалиция” се чувства победител на тези избори, каза Петър Москов от „Синята коалиция” преди да влезе в НДК, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По думите на Петър Москов очевидно резултатът от вота днес е голямото завръщане на сините. На въпрос дали коалицията очаква ГЕРБ да ги потърсят като бъдещ партньор, Москов каза: „Отговорността за съставяне на бъдещо правителство е изцяло на ГЕРБ. За нас днешните избори дават сериозна победа на реформаторското усилие и „Синята коалиция” побеждава с това, че осигурява стабилно дясно-центристко управление”.
Връщането на доверието на Европа в България, реформаторско проевропейско мнозинство и сериозна работеща антикризисна програма – това са били и са целите на „Синята коалиция”. Москов коментира, че целта на коалицията не е участие или неучастие в какъвто и да е формат в бъдещото правителство. Само на базата на тези цели коалицията би приела покана за разговори за бъдещо правителство. На въпрос дали е бил честен днешният вот, Москов каза че при 123 избирателни секции в Турция, при автобуси от Турция и невъзможност на хората свободно да изразят вота си е трудно да се каже. Според него българите са преодолели страха си. Според Москов не се очертава да има мажоритарен победител от страна на БСП и че мажоритарния вот остава нечестно състезание.
Галина ДИМОВА


Агенция “Фокус”
Десислав Чуколов: "Атака" ще бъде политическа сила, с която всеки ще трябва да се съобразява

В бъдещото управление "Атака" ще бъде политическа сила, с която всеки ще трябва да се съобразява. Това каза на влизане в НДК Десислав Чуколов от "Атака", предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Затова сме работили през тези четири години и за това ще работим в бъдеще – за българския национален интерес”, каза Чуколов.
По думите му процентите, които се дават на ДПС, са гласовете на Турция, а тези на "Атака" са процентите на България. „С доверието, което получихме от българските граждани, се надяваме, че "Атака" ще бъде фактор в управлението”, каза още Чуколов. Той изрази надежда, че "Атака" ще има едно добро представителство в 41-то Народно събрание. На въпрос дали биха подкрепили правителство без участието на "Атака" само и само ДПС да не са във властта, Чуколов каза: „Бихме подкрепили всичко в името на България”. Запитан дали "Атака" не се притеснява от това, че други партии са взели идеята им за агитация срещу турците и ДПС, той заяви че това са идеи които са в полза на България и колкото повече хора вярват това, толкова по-добре ще е за страната.
Цветомира ГЕОРГИЕВА


Агенция “Фокус”
Огнян Герджиков: Зад НДСВ стоят пет български армии - 150 000 души

Резултатът на НДСВ е функция на предизборната атмосфера като послание. Ние не успяхме да реализираме целта си да разговаряме за икономика, за икономическата криза. Това каза пред журналисти на влизане в НДК Станимир Илчев от НДСВ, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Кампанията беше шумна, радикализирана и в много райони беше етнизирана кампания”, заяви Илчев.
Неговият съпартиец Огнян Герджиков коментира изборните резултати с думите: „Зад НДСВ стоят пет български армии. Това, ако ви се струва малко в тази обстановка, за мен не е малко. Българската армия е от около 30 хил. души, а около 150 хил. са гласували за НДСВ, което показва че в България има интелигентни хора, има разумни хора, има хора които не се подават на агресия, има хора които мислят подходящо за обстановката в която се намираме”.
Цветомира ГЕОРГИЕВА


Агенция “Фокус”
ДПС е доволно от предварителните резултати на парламентарните избори

Надявам се, че всички са доволни от това, че всички български граждани успяха да упражнят конституционното си право на глас. Доволни сме поне до този момент от прогнозите, които чуваме досега от социолозите за ДПС, защото за нас е важно, че излизаме от втори управленски мандат с повече доверие и по-голяма подкрепа. Това каза пред журналисти Филиз Хюсменова, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По отношение убедителната победа на ГЕРБ, Хюсменова посочи, че не е изненадана.
„В последните месеци беше ясно, че хората в голямата си част подкрепят ГЕРБ, остава да видим какви ще са управленските решения и как ще се справим с последиците от кризата. В момента ЕС работи приоритетно по този въпрос и всяка държава членка трябва максимално бързо да актуализира своите планове. Наистина е важно да видим, как ще се конституира следващото правителство. Колкото по-бързо се случи това е изключително важно за страната ни”, каза тя.
Филиз Хюсменова отбеляза, че антириториката на РЗС, като че ли не е много подобаваща на една страна членка на ЕС. „Мисля, че трябва да се обединим с нови приоритети и да управляваме така, както трябва страната ни, независимо, коя партия ще състави правителство”.
Десислава АНТОВА
Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
Aristidov PC Shop 2
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.