От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarОбщина Несебър Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
   
Кой е най-нежеланият подарък? 
От: 30-Декември-2010 18:35;  Прочетена: 2101 пъти   
Автор(източник): Vsekiden.com

Снимката в цял размер... Click to enlarge?

Всеки обича подаръците, но понякога те могат да бъдат и не особено желани. Или излишни. Или направо досадни. По света отдавна отварят куп магазини за връщане на безсмислените дарове. У нас такъв няма, но ето ти идея…



Кой е най-нежеланият подарък?



Политици смятат, че няма такъв, музиканти бягат от африканските маски






Всеки обича подаръците, но понякога те могат да бъдат и не особено желани. Или излишни. Или направо досадни. По света отдавна отварят куп магазини за връщане на безсмислените дарове. У нас такъв няма, но ето ти идея…


Всъщност българинът е практичен човек и намира на кого да преподари ненужните подаръци. Въпросът кой подарък е нежелан обаче затрудни политици и хора на изкуството. Те се чудиха доста кой всъщност може да бъде подаръкът, който не искат да получат. Повечето стигнаха до извода, че няма нежелан подарък, ако е подарен от сърце. Че във всяко пакетче е вложено едно добро намерение, символика, жест на приятелство и любов. Някои все пак назоваха и конкретни нехаресвани дарове.


Плетени чорапки, чехълчета…, пошегува се Любомир Ковачев от ръководство на СДС. От друга страна са ужасно полезни, защото никой не си ги купува сам, сподели той пред “Всеки ден”. После конкретизира, че най-нежеланият вероятно ще е някоя дреха, която не харесва, но ще му се наложи да носи, да не обиди подаряващия.


Другото – бутилка нежелан алкохол. Алкохол, който никога няма да изпия, само ще си го гледам или ще трябва да го пробутам на някого, разсмя се Ковачев и обобщи: „Ей такива са ми най-нежеланите неща.”


Ковачев обаче не е получил нежелан подарък за тази година. Всичките са ми такива бъзиклийски, разказа той. И не смята, че е лош навикът ни да си подаряваме и не толкова символично както в някои страни, където общо взето разменят по картичка. Да са живи и здрави в САЩ, както са си свикнали. Ние пък сме си свикнали да си подаряваме разни неща, каза синият политик. И подчерта, че удоволствието на подаръка е основно за този, който го подарява.


Човек купува толкова скъпи подаръци, колкото може да си позволи да си достави удоволствие. На който колкото му е удоволствие да му е скъп подаръкът, толкова. Колкото му е на душата, обясни Ковачев. Важното е да се изкефиш, като подаряваш. Затова Дядо Коледа е такъв щастлив Дядо, завърши той със смях разговора.


Няма ненужни подаръци и според шефа на ЕНП Мария Капон. Подаръците от близките винаги са важни за мен, затова в никакъв случай не мога да говоря за ненужни подаръци. Освен това аз получавам най-често книги и винаги се радвам. За мен духовните подаръци са най-важни, погледна от нематериалната страна Капон.


Всеки подарък е желан и според кмета на Царево Петко Арнаудов. Обикновено подаръците се подаряват от сърце. Щом е така, значи всеки подарък е желан. Не бих бил недоволен от подарък. За мен е важна не толкова неговата стойност, а жестът на човека, който ми го подарява, сподели мнението си той пред “Всеки ден”.


Въпросът кой е нежеланият подарък затрудни шефа на бургаските сини Вълчо Чолаков. Не знам, не мога да отговоря на този въпрос, може би ще ми трябва жокер “Обади се на приятел”, пошегува се той. И буквално заяви, че не може да отговори на подобен въпрос.


Всичко ми харесва. Не си представям подарък, който би могъл да не би могъл да бъде използван за нещо, или дори да не е със специално предназначение, да е някаква непотребна вещ, прецени той.


След като е подарък, има нещо заложено в него, като идея, като мисъл. Не съм имал случай да ми се подари нещо, да не съм изпитал удоволствие от получаването му, допълни Чолаков. И сподели, че интересна книга винаги би го зарадвала особено много като дар.


Чолаков обърна внимание върху емоционалната стойност на подаръците. Някои харесват скъпи подаръци, други – по-големи вещи. Въпросът е все пак и кой подарява, не само в какво се състои подаръкът, обърна внимание политикът.


И си спомни как синът му намирал камъче на плажа и казвал с много обич: “Тате, виж това колко е красиво, заповядай!” Такъв подарък бил сред най-ценните за него.


Като подарявам на жена ми подарък, винаги й казвам сама да си избере, когато подарявам на приятели, преценявам сам, разказва за практиката си да дарява Чолаков. И призна, че за тази Коледа нищо не е получил.


Както винаги, певецът Коцето–Калки се прояви ексцентрично. Той също е категоричен, че подаръкът е акт на символика, на вложено отношение. Човек няма нужда от много неща в живота. Подаръкът е преди всичко символичен акт, сподели част от възгледите си медикът.


Но изненада с твърдението, че може би най-нежеланият за него подарък би бил африканска маска заради поверието, че в тях е заложена лоша магия. Тези маски са заредени с негативна енергия срещу белите хора, които считали за завоеватели и може да донесе нещастие, сподели Калки пред “Всеки ден”.
Според него хора, които виждат енергиите, трябва да изследват всяка маска, за да разберат. Коцето-Калки обясни, че ако му подарят такива маски или скулптори, ще потърси съдействието на човек, който разбира от енергии, за да го изследва. “ Да ги подложи на някаква процедура по освещаване, да се премахне някакво въздействие”, предположи музикантът-медик.


Той смята, че никой не би подарил с умишлено лоши намерения. Но понеже във всеки подарък е “заложено нещо от сърцето на човек, и ако в сърцето имаш лоши намерения, значи нещата не са на добре”. Коцето е наясно, че в 90 % от случаите хората купуват нещо просто ей така, колкото да отбият номера. Но има хора, които държат на този ритуал, наречен подарък и влагат необходимата символика, която търсят за даден човек, каза той.


Калки сподели, че е получил като подарък комплект за поддържане на косата. “Вероятно ще прозвучи смешно, но все пак за моята сценична дейност косата има значение и хората са преценили, че това е важно. А и косата е символ за мен”, разкри ексцентричният музикант.

Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
3 S SOT
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.