От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarВила Ива Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
June 2021
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
 
   
Борисов: Още днес могат да ни приемат в Шенген 
От: 02-Февруари-2011 18:56;  Прочетена: 1507 пъти   
Автор(източник): Vsekiden.com

Снимката в цял размер... Click to enlarge?„България трябва да изпълни всички критерии по приемането на страната – до последната точка“, каза в отговор Вернер Файман. Той редовно е уведомяван от своята вътрешна министърка по този въпрос и намира, че сътрудничеството ни е много добро. „Убедени сме, че България ще изпълни всички критерии”, заяви канцлерът.

Борисов: Още днес могат да ни приемат в ШенгенБългария е под миграционен натиск, ЕС да не ни оставя сами да му браним границата, зове премиерътСнимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕСНие сме надеждна граница на ЕС и в момента. Днес би могло ЕС спокойно да ни приеме в Шенген. Днес! Има една сграда да доизмажем и се надявам до края на февруари да я направим. Това заяви премиерът Бойко Борисов на съвместен брифинг с федералния канцлер на Австрия Вернер Файман след среща на четири очи. Борисов многократно уверяваше, че страната ни е покрила техническите критерии за включването ни.„България трябва да изпълни всички критерии по приемането на страната – до последната точка“, каза в отговор Вернер Файман. Той редовно е уведомяван от своята вътрешна министърка по този въпрос и намира, че сътрудничеството ни е много добро. „Убедени сме, че България ще изпълни всички критерии”, заяви канцлерът.


”Границата между България и Турция, не е като границата между Германия и Австрия”, подчерта Борисов. Ние трябва да се справяме с много повече проблеми и да направим много повече инвестиции. „Проблемите, които има в Египет и Тунис, означават мощен имиграционен натиск върху нашата граница и аз се надявам, че ЕС няма да ни остави сами да отбраняваме границата на целия ЕС в новата обстановка, която имаме”, категоричен бе той. „В момента целият миграционен натиск, който идва от Африка, от Азия, ние го поемаме и много надеждно, много по-надеждно от много държави в ЕС, се справяме на нашата граница”, отсече премиерът.


„Ако конфликтите в Египет и Тунис не приключат бързо, а продължат с месеци, всичките тези хора при тези милиарди загуби, които тези държави търпят, всичко това е глад. Това е глад, това е мизерия и всички търсят богатата Европа. И ние сме на границата. Това значи ли, че ние трябва непрекъснато да се доказваме с нови и нови, и нови ресурси. Та ние купихме най-добрите катери, най-добрите катери, най-добрите хеликоптери, скенери, включително и американското правителство 20 млн. долара ни дари, за да сложим допълнителни скенери за ядрени материали. Ние свършихме огромна работа. Докато аз, когато съм пътувал между Виена и Мюнхен, границата е една табела на една бензиностанция. Не е едно и също”, заяви Бойко Борисов.


„Така че ние сме инвестирали много пари, много усилия, много качествени хора в опазване на Шенгенската ни граница с Турция. Правим го с много усилия, ще продължим да го правим и критериите към края на март ще бъдат абсолютно изпълнени. Те и в момента се изпълняват. Имаме просто технически довършвания на сгради, подобни дреболии”, добави той.


Борисов страстно защити България, предизвикан от въпрос на австрийска журналистка какво смята да предприеме, след като сме считани за най-корумпираната държава в ЕС. „Такава констатация трудно може да бъде направена – относно нивото на корупция в държавите от ЕС. Винаги съм казвал, че дори самата дума не сме я измислили ние, българите”, отговори й Борисов. Той цитира и последния доклад на ЕК, където е посочено, че в страната има силна политическа воля за справяне с този проблем. В тази посока били направени промени в НК, НПК, в Закона за изземване на имущество, придобито по престъпен начин. Всичко това се е придвижило, минало през парламент и чака второ четене, така че до средата на февруари се очаква да бъдат изпълнени и тези критерии.


„Кой определя коя държава е най-корумпирана в ЕС? По какъв критерий? Аз примерно имам други впечатления”, каза още Борисов.


„Ние, ако решим, нашите медии също биха задавали много въпроси, свързани с недобра работа на австрийски компании, където да намерят проблеми”, обърна се той към журналистката.


Българските репортери на свой ред решиха да попитат австрийския канцлер дали е поставян въпросът за преразглеждане на договора с австрийската държавна компания ЕVN и дори евентуалното му разтрогване заради недоволството на българските граждани. Отговорът на Файман бе твърде уклончив. „Трудно е да се каже, че икономическата кризата е приключила. ЕС трябва да направи изводи по всички направления. Един от тези изводи е отношението към финансовите пазари. Би трябвало винаги да имаме поглед върху сферите, където са възможни спекулации, които се поемат, разбира се, от нашите граждани”, каза той. И препоръча изграждане на „защитни чадъри”, за да се предпазят европейците от спекулации, а ЕС да се ангажира с опазване на околната среда и да се търси баланс в селското стопанство.

Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
Вила Ива 1
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.