От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarВила Ива Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
   
Взрив пред редакцията на в. "Галерия"  
От: 10-Февруари-2011 10:00;  Прочетена: 1978 пъти   
Автор(източник): Агенция "Фокус"

Снимката в цял размер... Click to enlarge?Самоделно взривно устройство е избухнало тази сутрин малко преди 6:00 часа пред сградата на издателство на бул. „Цариградско шосе” 17 в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма пострадали граждани. 30 служители на Столичната дирекцията на вътрешните работи (СДВР) са на мястото на избухналото взривно устройството на бул. „Цариградско шосе”, каза пред Агенция „Фокус” директорът на СДВР комисар Валери Йорданов. Издирват се свидетели

Сигналът за взрива е подаден от хора, усетили ударната вълна. Директорът на СДВР заяви, че експертизата ще покаже каква е била мощността на бомбата. Първоначално може да се каже, че е била 400 грама тротилов еквивалент.
В сградата на издателството се помещават редакциите на в. "Галерия" и в. "Ретро". От в. "Галерия" заявиха, че взривът е насочен срещу тях.



Агенция “Фокус”
Самоделно взривно устройство избухна пред сградата на издателство на бул. "Цариградско шосе" 17 (ОБЗОР)

Самоделно взривно устройство избухна рано тази сутрин пред сградата на издателство „Милениум” на бул. „Цариградско шосе” в столицата. В сградата се помещават редакциите на в. „Галерия”, в. „Ретро”. Няма пострадали хора. Районът е отцепен.
30 служители на Столичната дирекцията на вътрешните работи (СДВР) са на мястото на избухналото взривно устройството на бул. „Цариградско шосе”, каза пред Агенция „Фокус” директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.
На мястото се намира дежурната група на СДВР, които е отцепил района. Сигналът за взрива е получен в 5:45 часа в СДВР. Насочени са сили на там. Огледът се извършва в момента. Издирват се свидетели. „Съдействаме в пълна сила на колегите от Борба с организираната престъпност”, каза Йорданов.
Сигналът за взрива е подаден от хора, усетили ударната вълна.
Сградата е имала един охранител, който се е намирал в нея по време на взрива. Нанесени са материални щети – предимно счупени стъкла, два автомобила също са пострадали от взривната вълна.
„Данни за пострадали лица няма, въпреки че при първоначално подадения сигнал е насочена и линейка на там. Сега чувам, че охранителят се оплаква от охлузване на крака, ще му бъде оказана помощ, ако това наистина е така”, каза Йорданов.
Директорът на СДВР заяви, че експертизата ще покаже каква е била мощността на бомбата. Първоначално може да се каже, че е била 400 грама тротилов еквивалент. „Още е рано да се каже, все пак експертизата ще уточни точно типа на взривното вещество и с какъв еквивалент е било, но първоначално около това е количеството”, каза той.
Взривното устройство, което избухна тази сутрин на бул. „Цариградско шосе” 17, е било поставено на стълбите пред входната врата, каза директорът на Столичната дирекцията на вътрешните работи (СДВР) комисар Валери Йорданов. Подаденият сигнал за взрива е бил, че е насочен срещу вестник „Галерия”, но бомбата може да е била например и срещу вестник „Ретро”, коментира Валери Йорданов. На въпрос дали може да се каже отсега, че става дума за сплашване, той заяви: „Не бих искал да го коментирам, тъй като водещи в случая са колегите от „Борба с организираната престъпност”. Нашата цел е каквото може като съдействие, да се окаже, по отношение на издирването на свидетели, преглеждане на записи и всички експертизи, които са назначени”. Преди около година-две за района на София е избухнало последното взривно устройството, подобно на това от тази сутрин, посочи комисар Йорданов. „Последното подобно устройство избухна преди около година-две, ако не се брои този псевдоатентат с камерата на КАТ. По принцип от такъв характер доста от отдавна не сме имали подобен случай”, коментира още комисар Йорданов.
Софийска градска прокуратура е своевременно уведомена за взрива на столичния бул. „Цариградско шосе”, това каза пред Агенция “Фокус” градският прокурор на София Николай Кокинов. „Дежурният по София град ме уведоми за случилото се сутринта. Полицейските екипи работят, извършват огледи, разпити, изследват вида на взривното вещество и пораженията. Когато колегите открият извършител, ние сме готови да реагираме като го привлечем към наказателна отговорност. На този етап при неизвестен извършител Прокуратурата друго не може да стори. Започнало е разследване. Своевременно сме уведомени. Ще се определи наблюдаващ прокурор”, каза прокурор Николай Кокинов.
На въпрос – може или не може да се твърди, че взривът е насочен срещу в. „Галерия”, както заявиха от редакцията, прокурор Николай Кокинов заяви: „Докато няма извършител нищо не може да се твърди”.
Слава Богу, че няма жертви, допълни той.
Ако ще ме питате за взрива – обадих се, правят повторен оглед – това каза главният прокурор Борис Велчев пред журналисти преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет.
Полиция е отцепила около 500 метра от локалното платно на бул. „Цариградско шосе” номер 17 в района на сградата, в която тази сутрин избухна самоделен взрив, предаде репортер на Агенция „Фокус". Автомобилите се отклоняват по малките улици веднага след Полиграфическия комбинат „Д. И. Благоев". На мястото на инцидента има няколко полицейски коли и една кола на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението". Натоварен е трафикът в района, шофьорите, пътуващи по булеварда в посока Софийския университет „Св. Климент Охридски" намаляват скоростта и с интерес гледат към мястото на взрива.
Изпочупени са стъкла на сградата на бул. „Цариградско шосе” 17, където малко преди 6:00 часа избухна самоделно взводно устройство. Бомбата е нанесла поражения и върху стъклата на съседните сгради. Няма ранени граждани. Взривът е бил много силен и ударната вълна се е усетила.
Абсолютно категорична съм, че тази бомба е насочена срещу вестник „Галерия”, каза в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Кристина Патрашкова, която коментира дали избухналото самоделно взривно устройство пред бул. „Цариградско шосе” 17 тази сутрин, е било предназначено за вестник „Галерия”, който се помещава на същия адрес, заедно с издателство „Милениум” и вестник „Ретро”.
„Абсолютно никой няма да атакува издателство, което се занимава с публикуване на книги – на художествена и каквато и да е литература”, каза Патрашкова за издателство „Милениум”. По време на избухването на устройството, на мястото е бил охранител на сградата.
В редакцията не са се държали някакви флашки с информацията, посочи Патрашкова. По думите й взривът е опит за сплашване.
„Убедена съм, че това е политически акт. Не мога да допусна, че някой актьор, певец е бил сърдил за това, което сме написали. Това е най-критичният вестник към властта. Аз чакам сега да видя кога министър Цветанов ще се изкаже за този взрив и по какъв начин”, каза тя.

Агенция “Фокус” припомня:

На 6 април 2006 г. е извършен бомбен атентат срещу журналиста от Нова телевизия Васил Иванов. Една от версиите е свързана с последното разследване, което е правил телевизионният репортер - за извращения в Софийския затвор и видеозаписи с непристойни кадри, заснети по време на рождения ден на бандита Янко Ваташки - Лудия. След едно от предаванията Васил Иванов е получил заплахи по мобилния си телефон и чрез посредници. Бомбата с тротилов еквивалент около 400 г. избухва в апартамента на родителите на Васил Иванов в бл. 28 в столичния квартал "Банишора" в около 3 часа сутринта. От детонацията е изкъртена изцяло входната врата на апартамента на родителите на Васил Иванов, съседните жилища също са разбити. Изкъртени са двете асансьорни шахти, изпочупени са стъклата на входа от седмия до първия етаж.

На 2 юни 2004 г. бомба избухва във входа на кооперация на ул. “Цар Асен”55, където живее семейството на Боби Цанков, в момента, когато радиоводещият е влизал в сградата.

24 септември 1998 г.
В Бургас е взривена "Лада" на управителя на телевизия "СКАТ" Валери Симеонов. Открит е и заложен втори незадействан детонатор пред дома му.

17 януари 1998 г. взрив на бул. "Дондуков" 52 в столицата, избухва малко преди полунощ. Там се намира редакцията на в. „Труд”. Жертви и пострадали няма. След инцидента на мястото се появи тогавашният вътрешен министър Богомил Бонев, който обяви взрива за "атентат срещу свободното слово". 8 дни по-късно от НСБОП, тогава ръководен от приятеля на Бонев - Кирил Радев, арестуват 3-ма души - Йончо Янков, Недялко Кръстев и Валентина Иванова. Те "признават всичко" в сградата на НСБОП, твърдят тогава полицаите. Недялко - че слага бомбата. Валентина - че му помага. За поръчител посочват цар Киро. На 27 януари той също е арестуван. Изкарва в килията няколко месеца. Доказателства за вината му не са открити, той е освободен и става свидетел по делото. След близо двегодишен съдебен процес се оказва, че обвинението не почива на реални факти. Тримата са напълно оправдани.


Агенция „Фокус”
Прокурор Николай Кокинов: Когато се открие извършителят на взрива, ще го привлечем към наказателна отговорност

Софийска градска прокуратура е своевременно уведомена за взрива на столичния бул. „Цариградско шосе”, това каза пред Агенция “Фокус” градският прокурор на София Николай Кокинов. „Дежурният по София град ме уведоми за случилото се сутринта. Полицейските екипи работят, извършват огледи, разпити, изследват вида на взривното вещество и пораженията. Когато колегите открият извършител, ние сме готови да реагираме като го привлечем към наказателна отговорност. На този етап при неизвестен извършител Прокуратурата друго не може да стори. Започнало е разследване. Своевременно сме уведомени. Ще се определи наблюдаващ прокурор”, каза прокурор Николай Кокинов.
На въпрос – може или не може да се твърди, че взривът е насочен срещу в. „Галерия”, както заявиха от редакцията, прокурор Николай Кокинов заяви: „Докато няма извършител нищо не може да се твърди”.
Слава Богу, че няма жертви, допълни той.
Ако ще ме питате за взрива – обадих се, правят повторен оглед – това каза главният прокурор Борис Велчев пред журналисти преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

Агенция „Фокус”
Комисар Валери Йорданов: Взривното устройство е било поставено на стълбите пред входната врата

Взривното устройство, което избухна тази сутрин на бул. „Цариградско шосе” 17, е било поставено на стълбите пред входната врата, каза пред Агенция „Фокус” директорът на Столичната дирекцията на вътрешните работи (СДВР) комисар Валери Йорданов.
Подаденият сигнал за взрива е бил, че е насочен срещу вестник „Галерия”, но бомбата може да е била например и срещу вестник „Ретро”, коментира Валери Йорданов. На въпрос дали може да се каже отсега, че става дума за сплашване, той заяви: „Не бих искал да го коментирам, тъй като водещи в случая са колегите от „Борба с организираната престъпност”. Нашата цел е каквото може като съдействие, да се окаже, по отношение на издирването на свидетели, преглеждане на записи и всички експертизи, които са назначени”. Преди около година-две за района на София е избухнало последното взривно устройството, подобно на това от тази сутрин, посочи комисар Йорданов. „Последното подобно устройство избухна преди около година-две, ако не се брои този псевдоатентат с камерата на КАТ. По принцип от такъв характер доста от отдавна не сме имали подобен случай”, коментира още комисар Йорданов.

Агенция „Фокус”
Комисар Валери Йорданов: Експертизата ще уточни точно типа на взривното вещество

30 служители на Столичната дирекцията на вътрешните работи (СДВР) са на мястото на избухналото взривно устройството на бул. „Цариградско шосе”, каза пред Агенция „Фокус” директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.
На мястото се намира дежурната група на СДВР, които е отцепил района. Сигналът за взрива е получен в 5:45 часа в СДВР. Насочени са сили на там. Огледът се извършва в момента. Издирват се свидетели. „Съдействаме в пълна сила на колегите от Борба с организираната престъпност”, каза Йорданов.
Сигналът за взрива е подаден от хора, усетили ударната вълна.
Сградата е имала един охранител, който се е намирал в нея по време на взрива. Нанесени са материални щети – предимно счупени стъкла, два автомобила също са пострадали от взривната вълна.
„Данни за пострадали лица няма, въпреки че при първоначално подадения сигнал е насочена и линейка на там. Сега чувам, че охранителят се оплаква от охлузване на крака, ще му бъде оказана помощ, ако това наистина е така”, каза Йорданов.
Директорът на СДВР заяви, че експертизата ще покаже каква е била мощността на бомбата. Първоначално може да се каже, че е била 400 грама тротилов еквивалент. „Още е рано да се каже, все пак експертизата ще уточни точно типа на взривното вещество и с какъв еквивалент е било, но първоначално около това е количеството”, каза той.

Агенция „Фокус”
Полиция е отцепила част от локалното платно на столичния бул. „Цариградско шосе” в района на взрива

Полиция е отцепила около 500 метра от локалното платно на бул. „Цариградско шосе” номер 17 в района на сградата, в която тази сутрин избухна самоделен взрив, предаде репортер на Агенция „Фокус". Автомобилите се отклоняват по малките улици веднага след Полиграфическия комбинат „Д. И. Благоев".
На мястото на инцидента има няколко полицейски коли и една кола на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението".
Натоварен е трафикът в района, шофьорите, пътуващи по булеварда в посока Софийския университет „Св. Климент Охридски" намаляват скоростта и с интерес гледат към мястото на взрива.
Една лека катастрофа с материални щети е станала на кръговото движение на Площад на авиацията на изхода в посока център. Движението там се осъществява нормално.
Христина ДОБРЕВА

Агенция „Фокус”
Изпочупени са стъкла на сградата на ул. „Цариградско шосе” 17

Изпочупени са стъкла на сградата на ул. „Цариградско шосе” 17, където малко преди 6:00 часа избухна самоделно взводно устройство, съобщиха от пресцентъра на МВР. Бомбата е нанесла поражения и върху стъклата на съседните сгради. Няма ранени граждани. Продължава огледът на мястото.
Според БНР мощността на бомбата по непотвърдена информация е била 400 грама тротилов еквивалент. Взривът е бил много силен и ударната вълна се е усетила.

Агенция „Фокус”
Кристина Патрашкова: Абсолютно категорична съм, че тази бомба е насочена срещу вестник „Галерия”

Абсолютно категорична съм, че тази бомба е насочена срещу вестник „Галерия”, каза в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Кристина Патрашкова, която коментира дали избухналото самоделно взривно устройство пред бул. „Цариградско шосе” 17 тази сутрин, е било предназначено за вестник „Галерия”, който се помещава на същия адрес, заедно с издателство „Милениум” и вестник „Ретро”.
„Абсолютно никой няма да атакува издателство, което се занимава с публикуване на книги – на художествена и каквато и да е литература”, каза Патрашкова за издателство „Милениум”. По време на избухването на устройството, на мястото е бил охранител на сградата.
В редакцията не са се държали някакви флашки с информацията, посочи Патрашкова. По думите й взривът е опит за сплашване.
„Убедена съм, че това е политически акт. Не мога да допусна, че някой актьор, певец е бил сърдил за това, което сме написали. Това е най-критичният вестник към властта. Аз чакам сега да видя кога министър Цветанов ще се изкаже за този взрив и по какъв начин”, каза тя.

Агенция „Фокус”
Екип на СДВР прави оглед на мястото, където избухна самоделно взривно устройство в София

Екип на СДВР прави оглед на мястото, където малко преди 6:00 часа е избухнало самоделно взривно устройство, съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Бомбата по всяка вероятност е била поставена пред входа на издателство, намиращо се на бул. „Цариградско шосе” 17. При инцидента няма пострадали.
Читателят на Агенция „Фокус” Любомир Михайлов съобщава, че е отцепен районът на бул. „Цариградско шосе” – локално платно в посока Орлов мост с ул. „Виктор Юго”. На мястото има полицейски коли, пожарна и Бърза помощ.

Агенция „Фокус”
Самоделно взривно устройство е избухнало пред сградата на издателство на бул. „Цариградско шосе” 17

Самоделно взривно устройство е избухнало тази сутрин малко преди 6:00 часа пред сградата на издателство на бул. „Цариградско шосе” 17 в София, съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Няма пострадали граждани.
3S SOT
Читателски коментари
Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
СВА2000
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.