От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarВила Ива Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
March 2024
ПВСЧПСН
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
   
Освободиха всички заложници в Сливен 
От: 24-Март-2011 10:55;  Прочетена: 2396 пъти   
Автор(източник): Vesti.bg

Снимката в цял размер... Click to enlarge?Малко след 10 ч. бе освободена и последната заложница в клона на "Инвестбанк" в Сливен.

Преди Светла Атанасова беше пуснат беше  Димитър Митков, вторият охранител на банковия клон.


Сега в сградата е само похитителят.


28-годишният Стефан Петров държа шестима заложници в „Инвестбанк” в Сливен ,съобщи Агенция "Фокус":



Освободиха всички заложници в Сливен



Похитителят пускаше на няколко пъти служители на банковия клон, последна си е тръгнала Светла Атанасова. Простреляният вчера охранител е в тежко състояние, но животът му е вън от опасност






През нощта с помощта на "Гражданска защита" бяха евакуирани служителите от Областната управа на Сливен През нощта с помощта на "Гражданска защита" бяха евакуирани служителите от Областната управа на Сливен

Клонът на банката, където похитител държи заложници Клонът на банката, където похитител държи заложници

Новини

Новини



Снимка: Иван Янев / БГНЕС


Той вече се разкайвал за постъпката си и не поставя условия за пари


Малко след 7.15 ч. бе освободена четвърта заложница - Ваня Димитрова, а пред клона на банката имаше и раздвижване. Полицията разшири периметъра с огражденията около нея.



 


Експерти коментират заложническата драма в Сливен 

Към 4.15 ч. тази сутрин втора и трета служителка бяха освободени, Ивелина Иванова и Мими Величкова.

"Близките са Ивелина разговаряли с нея. Тя е в добро състояние. Лекар й е дал успокоителни", съобщи репортерът на Би Ти Ви, който е в Сливен.


Ивелина Тенева е разговаряла по телефона със съпруга си. Прибрана е в сградата на Областната управа.


Тенева казала, че не познава нападателя. Твърди, че той се е държал сравнително добре с тях. В началото ги карал да лежат на пода.


Около 22,20 ч. снощи въоръженият нападател първо освободи 32-годишната Радина Терзиева, майка на едно дете.


Малко преди това той получи бутилка безалкохолна напитка и кутия цигари.


Полицай с вдигнати ръце се приближи до входа на банката и отвътре излезе млада жена. Тя веднага бе отведена.

Към 4 ч. тази сутрин министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Сливен Името на похитителя продължава да е неизвестно. Знае се обаче, че той е млад мъж, сирак, работещ в частна охранителна фирма. По непотвърдени сведения става въпрос за човек, роден през 1979 г., с прякор Иван Красивия. По-рано се говореше, че е 66-годишен.

Междувременно от гранични КПП е била доставена специализирана полицейска техника - вероятно топлинни камери, които да регистрират всяко едно движение вътре и извън банковия клон.


Полицията е изискала и е получила подробни планове на сградата.


Вчера, когато нападателят е нахлул, в офиса не е имало клиенти, а само служителите.


Обстановката в целия град е напрегната. До към 18,30 ч. вчера от сградата периодично се чуваха изстрели.


Сигналът за грабежа е подаден от паник-бутон в банката около 16 ч. При нападението


един от охранителите на банката е бил ранен


Началникът на спешното отделение в сливенската болница "Иван Селимински" д-р Тодор Суванков съобщи, че раненият Станчо Станев е в много тежко състояние.


Той обаче вече е стабилизиран и животът му е вън от опасност. Операцията му е продължила 5 ч., в момента е в реанимацията.


42-годишният мъж е прострелян в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му. Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб.


Направена е успешна операция, но състоянието му остава тежко, затова е поставен на командно дишане.


Самият похитител е помогнал да бъде изведен от сградата на банката раненият охранител, което според психолозите на МВР означава, че не е имал намерение да убива.


"Имаше стрелба на няколко пъти, когато бе стреляно по охранителя и след това


се чуха около пет изстрела вътре в банката. Но по кого или по какво е стреляно и има ли други засегнати хора или ранени – не мога да кажа", разказа в късния следобед областният управител на Сливен Марин Кавръков, който е бивш полицай.


Агенция "Фокус" съобщи, че след 18 ч. са чути нови изстрели. Репортерът на БГНЕС предаде, че е преброил 17 изстрела до 18,15 ч.


Клонът на банката се намира точно срещу сградата на Областна администрация в центъра на града на 20 метра от пешеходната зона.


Вчера в тази банка са преведени парите на Община Сливен, съобщи областният управител. Това са парите на администрацията, училища, детски градини и всички делегирани дейности, които общината плаща, добави той.





"Трябва да са около милион лева, но не може да се кажа колко точно; като си правя сметка – образование, културни, институти, детски ясли, заплати на персонала...


Вероятно грабителите са имали предварителна информация, че банката ще се зарежда с тези средства, за да се плащат заплатите”, каза Марин Кавръков.


Изпълнителният директор на "Инвестбанк" Петя Славова обаче 


опроверга пред БНТ информацията, че в банката има повече пари от обикновено


"23 март е стандартен работен ден и клонът е работил с обичайната касова наличност, което опровергава разпространявани слухове за наличие на големи средства", съобщиха малко по-късно от банката.


Не са застрашени финансите на Община Сливен, коментира кметът на общината Йордан Лечков. "Инвестбанк” обслужва сметките на общината, но големи пари в брой в трезора на банката няма, посочи кметът.


Тъй като сградата на областната администрация попада в отцепения периметър и входът й е точно срещу банковия клон, Кавръков и служителите на администрацията трябваше да останат в сградата няколко часа.


Те бяха евакуирани около 22 ч. със стълба от прозорец на втория етаж на сградата откъм странична уличка.


Целият специализиран отряд за борба с тероризма е излетял от София с военен самолет,



съобщи БНТ. С отряда е и неговият командир Киро Димов. Всички регионални дирекции по пътя от София до Сливен са отцепили движението и осигуряват трасе на спецчасти и техника, които пътуват към мястото на инцидента.


Там е и главният секретар на МВР Калин Георгиев. На място са и психолози от Института на МВР.


Всички входно и изходни артерии на града бяха блокирани.

=======================


  Снимка: Информационна агенция "Фокус"

28-годишният Стефан Петров държа шестима заложници в „Инвестбанк” в Сливен (ОБЗОР)


 Агенция "Фокус"

 

София. 28-годишният Стефан Петров, охранител в сливенска фирма, е похитителят, който държа заложници в клона на „Инвестбанк”. Мъжът е от село Кортен, Новозагорско. Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи, каза, че по първоначални данни причината за станалото е, че Стефан Петров е бил скъсан на шофьорски изпит. При влизането си в банката мъжът имал намерение да я ограби, но след последвалата стрелба, при която е ранен единият от охранителите, той става изключително агресивен, каза министър Цветан Цветанов. Министър Цветан Цветанов каза, че след стрелбата раненият и още един мъж от охраната, са били пуснати, като за заложници са останали жени – служителки на банката.
Случаят със задържаните заложници в банка в Сливен ще доведе до заостряне на вниманието и изпълнението на всички препоръки, които са от Главна дирекция „Охранителна полиция”, смята министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Конкретно за случая в Сливен министърът каза, че не би искал да се ангажира да каже дали всички препоръки са били изпълнени. „Имаме една изключително тежка нощ, една изключително динамична нощ, но най-важното е, че всички жени са на свобода и техният живот е вън от опасност”, каза министър Цветанов. Той потвърди информацията, че в клона на банката се е намирала още една жена, за която похитителят не е знаел. Тя е била е в третото помещение на банковия клон и от МВР са имали възможност да държат връзка с нея. При влизане в обекта за вземане на пари служителите на реда са я извели.
Министър Цветанов каза, че в началото похитителят е бил много агресивен и е имало възможност да има последици с фатален край. Цветанов благодари за действията на служителите ангажирани със случая и на психолозите. Министърът каза, че най-важното е, че всички заложници са освободени живи и здрави и няма упражнено физическо насилие спрямо тях. Очаква се самият похитител да се предаде. Министърът каза, че по време на операцията е правена връзка с приятели на Стефан Петров, които той е искал да чуе и да види. Похитителят е работил в охранителна фирма „Корадо Секюрити”.
В един жилищен апартамент е бил разположен щабът на МВР. Мъжът и жената, които са оказали съдействие на полицията ще бъдат наградени с индивидуални парични награди. Психологът, водил разговора, ще бъде награден с лично оръжие от министъра на вътрешните работи.
Очакваме похитителят да се предаде и да бъде предаден на съответните компетентни власти, за да бъде воден един справедлив процес, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. „Вчера, когато започна и беше изключително динамична ситуацията в самото начало, имахме сериозни притеснения, защото знаете, че имаше и стрелби, които бяха и към полицейските автомобили. Имаше хаотични условия, които се поставяха. Стараехме се максимално да снижим напрежението, докато успеят да пристигнат и съответните колеги от София, за да могат вече да се включат активно в този преговорен процес.”, посочи Цветанов. По думите на министъра - изключително важно е било, че служителите са успели в кратки срокове да спечелят доверието на похитителя. Самият похитител Стефан Петров е съдействал за извеждането на ранения от него охранител на банката и на друг охранител на банковия клон. Министърът не отговори на въпрос дали похитителят е използвал собствено оръжие или това на охранители в банковия клон. Той уточни, че подробности ще бъдат дадени след приключване на случая.

Веселина ЙОРДАНОВА


Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
Aristidov PC Shop 2
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.