От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarLK-Nesebar Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
   
Съдът остави в ареста бургаския магистрат 
От: 03-Април-2011 17:52;  Прочетена: 2123 пъти   
Автор(източник): vsekiden.com

Снимката в цял размер... Click to enlarge?

Софийски градски съд (СГС) остави в ареста председателя на Административния съд в Бургас Атанас Вълков. Той бе задържан преди три дни в момент, в който уговарял продажба на имот на стойност 2,2 милиона евро. Става дума за имот от 12 декара земя в землището на Несебър, който е придобит от майката на Вълков с фалшиви документи. Тя се „сдобила“ с имота от хора, които били представени като наследници, без те дори да знаят, че имат такъв имот.



Съдът остави в ареста бургаския магистрат



Защитата: Атанас Вълков е прекалено умен, за да продаде чужд имот






Най-тежката мярка за неотклонение бе поискана от прокуратурата. Самият Вълков днес настоя пред СГС да получи по-лека мярка за неотклонение и отбеляза, че няма как да се укрие, както и да повлияе на събирането на доказателства.


Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу Атанас Вълков, каза още в петък пред “Всеки ден” градският прокурор на София Николай Кокинов. Шефът на Бургаския административен съд ще отговаря по обвинение за пране на пари, както и за документно престъпление.


СГС не уважи днес искането на защитата на Атанас Вълков делото да не бъде гледано в София, а от Бургаски окръжен съд. Според неговите адвокати документите, предмет на делото, нямат общо с дейността на Вълков като съдия. Прокуратурата поиска делото да се гледа в Софийски градски съд, тъй като по делото са приложени дела, свързани с дейността на Вълков като съдия и защото такава била практиката.


Държавното обвинение днес се мотивира, че има опасност Вълков да извърши друго престъпление и да повлияе на длъжностни лица. От прокуратурата посочиха, че съдията е използвал контактите си в различни държавни институции и нерегламентирано е получавал информация. Стана ясно, че са били използвани специални разузнавателни средства по отношение на майка му Руска Вълкова, като е използван агент под прикритие за сключване на договор за покупко-продажбата на имота.


Съжалявам, че съм попаднал в такава ситуация, каза пред съда Атанас Вълков. След като изляза от тази зала, всички ще бягат от мен като дявол от тамян, добави съдията.


Обвинението, което е повдигнато и предявено на Атанас Вълков, не е във връзка с неговата служба, коментира неговият адвокат Константин Симеонов. Според него съдията е прекалено умен, за да продаде чужд имот. Това, което пише във вестниците не е в негов стил, смята адвокатът. Според Симеонов е абсурдно Атанас Вълков да се е опитал да продаде чужд имот.


Защитникът отбеляза, че не е правилно мярката на Вълков да се гледа в София. „В София, съгласно НПК се гледат делата срещу лицата, които имат имунитет и членове на Министерския съвет – така пише в чл. 35 ал.1 от НПК, а съгласно изменения от преди две години в Закона за съдебната власт, съдебни магистрати използват само функционален имунитет, тоест във връзка с тяхната служба”, обясни Симеонов. Той посочи, че е странно съвпадението, че на първи април миналата година, бе арестуван съдията Петър Сантиров, а тази година това се случи и с Вълков.


Симеонов заяви, че версиите за случая са най-различни, както и че иска да види коя от тях е вярна и дали изобщо има някоя вярна. Другият адвокат на магистрата – бившият военен министър Николай Свинаров поясни, че един от въпросите, които ще се коментират в съдебната зала е дали атаките срещу съдията, са свързани с неговата работа.

Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Коментар на: БНР от 03-Април-2011 18:10
В схемата с имота са замесени много хора и институции, коментира пред БНР в неделя доц Христо Константинов от Националната спортна академия, на чийто терен се намират въпросните 12 декара.

"Теренът е разположен между стола пред хотела и заема единственото голямо останало празно място, което е парково пространство. Ние сме тука 40 години и повече в Несебър. В тази база сме влезли през 1974 година. Винаги е била държавна собственост. Преди съдия Вълков този терен е реституиран, има решение на Поземлената комисия от 2008 година и е реституиран на една фамилия, която не е несебърска и тази фамилия - Габровски, Иван Ненков Габровски, който е наследодателя, абсолютно никой от Несебър не го познава. И абсолютно бях сигурен, че това не е реална истинска реституция, като се и оказва те не са и реститути, просто са някакви удобни хора, на които е записан този имот, та станали са документи фалшиви, аз се съмнявам даже, че има и платена каквато и да е цена по този договор".

Собствеността се узаконява от решение на Несебърския районен съд, където се произнася един районен съдия и казва, че Руска Вълкова е собственик и обявява предварителния договор, сключен 2008 година, го обявява за окончателен. Тука са въвлечени много служби, много хора, длъжностни лица, които не знам какви обяснения биха дали.



Коментар на: Атенция "Фокус" от 03-Април-2011 18:10
Председателят на Административен съд Бургас Атанас Вълков остава в ареста

03 април 2011 | 17:50 | Агенция "Фокус"

Начало / Съдебна власт

София. Единствената адекватна мярка за неотклонение за магистрата Атанас Вълков е задържане под стража. Това реши състав на Софийски градски съд, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Според съда има достатъчно доказателства да се направи извод, че Вълков е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Магистратите счетоха, че няма опасност съдията да се укрие, но съществува реална опасност той да извърши друго престъпление, както и да манипулира доказателства.
Съдията уточни хронологията на събитията като посочи, че през 2007 г. е образувано гражданско дело по искова молба за възстановяване на недвижимия имот в Несебър от 12 дка, след което следва решение за възстановяване на собствеността на наследниците на Иван Габровски, сред които и майката на съдията Руска Вълкова. През 2009 година между наследниците на Габровски и Руска Вълкова е сключен предварителен договор за покупко-продажбата на имота, а през 2010 г. до Районния съд в Несебър е подадена искова молба от адвокат, приятел на Вълков, за обявяване на сключения договор за окончателен.
В своя разпит адвокатът е заявил, че Вълков го е убеждавал, че всичко със сделката е наред и наследниците нямат против обявяването на договора за окончателен. Според назначена по делото експертиза става ясно, че в предварителния договор няма подписи на Руска Вълкова или на другите наследници. Налице са множество неистински документи, чиито автор не съответства на посочения, отбелязаха магистратите. Те обясниха, че Вълков се е свързал с агенция за покупко-продажба на имоти, като продажбата на имота, освен с брокерите, е била консултирана и с двама адвокати. Според показанията на всички - Вълков е играел движеща роля за договаряне за закупуването на имуществото и е бил наясно, че възстановеният имот не е бил на дядо му Иван Габровски, за което и роднините му категорично заявяват, че Габровски не е притежавал имот в Несебър.
За сключения договор за покупко-продажба е разпитван и агент под прикритие, назован с името Драгомир Митев. Според двамата агенти под прикритие, брокерите и адвокатите, именно Вълков се е занимавал с договарянето на сделката. От разпит на защитен свидетел, близък до обвиняемия, стана ясно, че Вълков е коментирал, че ще стане богат и ще създаде документи, с които ще придобие недвижим имот. Свидетелят посочва, че за тази цел Вълков е използвал пишещи машини, за да бъде по-автентичен документът. За да изглежда той издаден през 1953 - 1955 г., Вълков го е залял със зелен чай.
Решението на СГС за мярката за неотклонение може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в София на 12 април от 10.00 часа.
Аделина ГЕОРГИЕВА

Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
БУРГАС ФУТБОЛ
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.