От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarОбщина Несебър Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
June 2021
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
 
   
Борисов в Загреб: Добре се живее в България 
От: 27-Април-2011 20:26;  Прочетена: 1483 пъти   
Автор(източник): vsekiden.com

Снимката в цял размер... Click to enlarge?

Добре се живее в България. Имаме един от най-ниските дългове и един от най-ниския дефицит в ЕС и сме много по-напред от вас. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Загреб на съвместна пресконференция с хърватския си колега Ядранка Косор. Нашият министър-председател е на еднодневна визита в Хърватия.Борисов в Загреб: Добре се живее в БългарияНе може да има едни правила за големите държави и други - за малките, заяви премиерътБойко Борисов с премиера на Хърватия Ядранка Косор

Бойко Борисов с премиера на Хърватия Ядранка КосорБорисов призова европейските правила да важат за всички в ЕС – и за малки, и за големи държави. „Аз съм за всички предложения, които ще подобрят състоянието на ЕС, но както правителството в България прие Пакт за финансова стабилност до 2013 година, с който да заковем дефицита под 3 %, трябва това да направят всички европейски държави. Колкото повече те говорят за Шенген, толкова повече ние ще говорим за трите процента дефицит”, каза той в отговор на въпрос дали инициативата на Франция и Италия за промяна на шенгенските правила ще забави присъединяването на България и Румъния.


“Една от силите на ЕС е, че освен, че е общност от държави, е и спазване на правила и принципи. Има държави в ЕС, които, ако сега трябва да ги приемат, ще са по-слабо подготвени от Хърватия например. Но ако ние предложим тези, които не изпълняват критериите под 3 % дефицит, които ЕС е приел в Маастрихт, какви санкции да им се наложат? Или ние приемаме да не се изпълняват критериите от голяма държава и тогава си мълчим, а ако не се изпълняват от малките държави – ставаме гръмки на изявления. Аз съм за това – да има такива инициативи, но ЕС се движи по правила”, настоя Бойко Борисов.


В Шенгенското пространство може да се направи още много, още много може да се направи и в сферата на финансово-икономическата стабилност, допълни той и подчерта, че техническият доклад на България за Шенген е абсолютно изряден и това се признава от всички.


„Убеден съм, че до 1-2 години мониторингът на ЕК за България ще отпадне, защото ще изпълним критериите, които трябваше да бъдат изпълнени преди присъединяването на България към ЕС“, отсече българският премиер, попитан от местен журналист дали Хърватия е заплашена от мониторинг от страна на ЕК и как се живее в страна с мониторинг от Европейската комисия.


Според Борисов мониторингът е единственият ни шанс за реформа в съдебната система, тъй като тя е конструирана изцяло от предишното правителство и е независима. Преди няколко месеца за първи път имаше доклад на ЕК за България, който беше положителен, отчетена беше политическата воля на правителството за борба с корупцията и организираната престъпност, уведоми той хърватските медии.


Премиерът покани хърватските строителни компании да участват в търговете за строеж на магистрали в България, тъй като те имали голям опит в строеж на магистрали в пресечена местност. “Така че те са добре дошли на нашите търгове за магистралите „Струма” и „Хемус”, които ще обявим в следващите години”, подкани ги той.


На срещата с Косор е била обсъдена възможността български строителни фирми да изграждат хотели по хърватското крайбрежие.


Сред дискутираните теми е и потенциалът на България да изнася електрически ток за Хърватия. Друга перспектива в развитието на двустранните отношения е свързана със засилване на възможностите за използване на плавателния път по река Дунав, както и на директна авиолиния Загреб – София. Ядранка Косор заяви, че Хърватия желае да се увеличи броят на българските туристи.


“България ще бъде една от първите държави, а може и първата, която ще ратифицира Договора за присъединяване на Хърватия към Европейския съюз”, обърна се към колегата си Борисов. По думите му Хърватия е положила огромни усилия за членство в ЕС. “Като балкански държави, ние знаем колко е важно да има мир и стабилност на Балканите. Народите на държави като Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора ще виждат едни успели държави като България и Хърватия и това ще бъде стимул за тях”, каза още Борисов.


В програмата на българския премиер са включени срещи с президента Иво Йосипович и с председателя на парламента Хърватския Сабор Лука Бебич.

3S SOT
Читателски коментари
Коментар на: проф.Вучков от 28-Април-2011 17:04
Освен най-ниския дефицит имаме и най-ниските доходи,много по-ниски от доходите на хърватите. Хърватите и без да са в ЕС си живеят много по-добре от нас. А за адриатическото крайбрежие не ми се говори,по-добре питайте къде са почивали през лятото елитът на бившата Австроунгарска империя. Сега там ще почива елитът на ЕС. На краставичари краставице ще продаваме,ама ха де,кой да МУ каже!

Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
СВА2000
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.