От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarИнформационна агенция ФОКУС Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
March 2024
ПВСЧПСН
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
   
3037 пъти големи чужди телевизии "препоръчаха" България 
От: 28-Април-2011 20:21;  Прочетена: 2186 пъти   
Автор(източник): News.bg

Снимката в цял размер... Click to enlarge?В рамките на проект “Провеждане на целогодишна рекламна кампания за България по водещи паневропейски ТВ канали” беше реализирана най-мащабната рекламна кампания на българския туризъм по четири от най-гледаните паневропейски телевизионни канали - Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и Discovery Channel.

3037 пъти големи чужди телевизии "препоръчаха" България




Ина Друмева






логоПроектът е реализиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Това съобщи по време на пресконференция в БТA Анелия Генова от дирекция "Маркетинг, реклама и информация в туризма" към МИЕТ.


Тя обясни, че 561 са били излъчванията на 30-секундните клипове, рекламиращи страната ни като туристическа дестинация, по Eurosport. По Euronews видеоматериалите са пуснати общо 952 пъти, по National Geographic Channel – 504, а по Discovery Channel – 1020 пъти.


По Eurosport и Euronews е бил излъчен и един общ имиджов клип, а по другите две телевизии освен имиджов, са излъчени и продуктови клипове на тема култура и природа, обясни още Анелия Генова.


По думите й, над 50% от клиповете са били излъчвани в най-гледаното време на всяка една от телевизиите. Тя цитира данни на самите телевизионни канали, от които става ясно, че над 137 млн. зрители са гледали видеоматериалите за България по 4 и повече пъти.
Кампанията за насърчаване на туризма и популяризиране на България като туристическа дестинация е проведена на три вълни – от 6 септември до 27 декември миналата година и от 31 януари до 27 март.


Общата стойност на телевизионната кампания, реализирана чрез сключени договори със съответните телевизионни канали, е 6 578 740,78 лв., стана ясно по време на пресконференцията.


По време на телевизионната кампания е осъществена и интернет кампания в сайтовете на три от телевизиите - Eurosport, Euronews и National Geographic Channel. По думите на Анелия Генова общият брой на достигнатите импресии на рекламни банери в трите сайта е над 14 млн.


Освен това от МИЕТ се похвалиха още, че в сайта на Eurosport в рамките на един месец е проведена и i-Phone кампания като допълнителен бонус към третата вълна.


В рамките на кампанията в България са гостували четири снимачни екипа от Eurosport, Euronews и National Geographic Channel, които са заснели тематичните предавания за страната ни. Екип на Eurosport е заснел пет издания на предаването “Sport Trips” през октомври миналата година и февруари тази година.


От МИЕТ посочиха, че в тях са представени възможностите за практикуване на различни спортове в България и природните забележителности в страната.


Основни акцентът в предаванията е паднал върху планинското колоездене в Боровец, конната езда в Ихтиман, скалното катерене във Враца, голфът в Балчик и зимните спортове в Банско.


Продължителността на всяко едно от спортните предавания, излъчени 20 пъти, е между 4 и 6 минути, обясниха още от министерството. Анелия Генова посочи още, че екип на телевизия Euronews е заснел две издания на предаването “Metropolitans” след посещение в края на 2010 г.


В този видеоматериал пък са представени градовете София и Пловдив, а всяко от предаванията е излъчвано в рамките на един месец по телевизионния канал. От МИЕТ съобщиха още, че National Geographic Channel е заснел кратък репортаж за България с продължителност 1 минута, който е излъчен над 14 пъти в рамките на третата вълна по телевизионния канал.


Материалът е озвучен на 6 езика и представя възможностите за културен туризъм в България. Анелия Генова коментира, че видеоматериалите са имиджови и основната цел на кампанията е да рекламира и подобрява имижда на страната ни в областта на различните видове туризъм.


Не е ясно колко европейци обаче ще решат да посетят страната ни само заради впечатленията си от излъчените видеоматериали.


Генова уточни, че резултатите са предварителни, а в рамките на програмата предстои и оценка на ефективността. На база резултатите от нея, от МИЕТ ще преценят дали ще кандидатстват за продължаване на кампанията и допълнително финансиране. Освен това ще стане ясно кои рекламни видеоматериали и по кои европейски канали са били най-гледани.

Въпреки някои от критиките, че екипите на четирите европейски телевизионни канала са снимали в лошо време, което донякъде е ощетило страната ни, от МИЕТ са убедени, че кампанията е успешна и е постигнала голяма част от целите си.


 
3S SOT
Читателски коментари
Коментар на: АТИЛА от 29-Април-2011 07:54
Хвърляме пари за реклама и същевременно гладни чиновнически задници тормозят потенциалните туристи със сложни визови режими сякаш ги канят на садо-мазо почивка в България.
По голяма тъпанарщина от това - здраве му кажи ....

Коментар на: Canape от 29-Април-2011 19:41
"Каква е ползата от табелките по улиците, ако не са разбираеми за чужденците? А поставянето на крушка, която да осветява подлеза на жп гарата в София, през която пристигат хиляди пътешественици всяка година?

Не е трудно да предположим, че ефектът би бил значителен и В ПЪТИ (!!!) по-полезен за туризма ни от който и да е високобюджетен рекламен клип, въртян по Discovery Channel и др.телевизии! "

Взето от назаем от:

http://www.darikfinance.com/novini/49059/%D5%EE%F1%F2%E5%EB+%E2+%F6%E5%ED%F2%FA%F0%E0+%ED%E0+%E3%F0%E0%E4%E0



Коментар на: За съжаление от 30-Април-2011 11:37
След като до последно бе пазено в тайна ще има ли обществено обсъждане в Бургас на проекта на частната фирма „Ледербел БГ“ да бие сонди в морето при местността Силистар, все пак такова днес, 29 април,се състоя в Областна управа. Въпреки че трябваше да дойдат двама зам.министри от министерството на икономиката, дойде само един.
Около 14 часа протестиращи съветници от Групата на независимите на Валери Симеонов в Бургаския общински съвет, членове на „Екогласност“, водени от Манук Манукян и Евгени Чекаларов и „зелената“ общественичка Даниела Божинова развяха трикольори пред Областна управа и пуснаха бунтарски песни. Така те посрещнаха гостите от столицата – зам.министър Марий Косев, ръководителя на дирекция „Контрол на природните ресурси и концесии“ Цветан Цветков и представителите на „Ледербел БГ“, водени от Михаил Радев.

В това време наш екип забеляза, че в голямата зала, където трябваше да премине обсъждането бяха само кметовете на Приморско Лиляна Димова и на Царево Петко Арнаудов, останалите черноморски градоначалници и техните администрации не бяха пратили свои хора. За отбелязване е, че червените кметове на двете съседни общини водеха със себе си както председателите на своите местни парламенти, така и кметовете на крайбрежните населени места. Вътре, в бойна готовност и с готови въпроси в конкретика, беше шефката на Алианса по туризъм за Югоизточния регион мария Инджова. От Несебър не присъства никой въпреки взетото решение от Общинския съвет.

„Очаквам да се преразгледа постановлението на МС да предостави местността Силистар край Резово за проучване на нефт и газ. Да се направи истинско, голямо обсъждане. Фирмата да ни каже плюсовете и минусите и

стои ли заплаха пред Черно море и бизнеса в община Приморско.

Тези въпроси аз поставих и на срещата в МРРБ, която бе предхождаща това събиране, но отговор нямам, надявам се тук да го получа. Имаме напредък – все пак преместиха дебата в Бургас, искаха това обсъждане да бъде в София, ние настоявахме срещу нас да застане областния управител Константин Гребенаров и той да бъде също отговорен“, каза Лиляна Димова.

„Въпросите си съм поставил в София, но отговор все още нямаме, ние предизвикахме тази среща, защото подобни действия без оценка на въздейстивето върху околната среда са пагубни! На нас ни стига шапа! Ако потече в черно море и нефт – ще го усетим и ние, независимо, че сондата може да я бият и в несебър“, каза Петко Арнаудов.

Водачът на главните протестиращи от Бургас – Валентин Касабов порица кмета Димитър Николов и мнозинството от ГЕРб в ОбС затова, че не са си направили труда да дойдат и да защитят природата.

Срещата започна с извинение на зам.министър Косев, че колегата му Иво Маринов щял да закъснее, тъй като имал проблеми с пътуването до Бургас.

Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
СВА2000
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.