От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarВила Ива Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
   
Промените в Кодекса за застраховането влизат в Министерски съвет 
От: 03-Май-2011 19:31;  Прочетена: 2247 пъти   
Автор(източник): INSMARKET

Снимката в цял размер... Click to enlarge?Промените по всяка вероятност ще влязат в сила към 1 юни, когато трябва да стартира Единната информационна система за оценка, контрол и управление на риска


Министерски съвет ще разглежда утре проект на решение за одобряване промените в Кодекса за застраховането, съобщиха от правителствената информационна служба. Вносители на проекта са заместник министър-председателят и министър на финансите и заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи.

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР :




Припомняме, сред нововъведенията е отпадане на разсроченото плащане на премиите по "Гражданска отговорност" и плащане на премията наведнъж. Промените предвиждат КФН да публикува и тарифите на застрахователите по "Гражданска отговорност", с което потребителите ще имат едно място, на което да видят и сравнят различните цени на полицата. В кодекса се предвижда и промяна в тавана на възможното обезщетение по "Гражданска отговорност" за неимуществени щети.

Той става 5 мнл. лв. за едно събитие т.е. пътнотранспортно произшествие, а до сега беше до 1 млн. лв. при едно пострадало лице и до 5 млн. лв. при едно събитие без значение колко са пострадалите лица.
Комисията въвежда още краен срок от 55 дни за завеждането на претенции, така че да се прекрати "възникналите порочни практики за необосновано удължаване на сроковете за определяне и изплащане на обезщетения".

Въвежда се и изискване при смърт на кредитополучател, банката, в чиято полза има сключена застраховка "Живот" да се обърне първо към застрахователя за изпълнение на задълженията по кредита и едва когато получи мотивиран отказ от него да се обърне към наследниците на длъжника.

Може би най-революционната промяна за пазара е въвеждането на електронна полица по застраховката "Гражданска отговорност", или т.нар. Единна информационна система за оценка, контрол и управление на риска. Тя ще сложи край на писането на полици на коляно и на забавеното им отчитане в компаниите, а оттам и в Надзора. Новото положение ще даде най-после възможност да стартира системата "бонус-малус".

Промени в кодекса има и за лизингополучателите. Въвежда се изискването застрахователният договор между лизингодател и застраховател, по повод на лизингово имущество, когато премията е дължима и платима от лизингополучателя, да е валиден само ако лизингополучателят е изразил предварително писмено съгласие с условията по него. Тоест, когато премията се изплаща от ползващия автомобила, той трябва писмено да е заявил съгласието си с условията по договора, което го прави страна по договора.

Така се дава възможност да се защитят интересите на лизингополучателите, като стават част от застрахователното правоотношение.
Както се предвиждаше и по-рано застрахователните брокери ще трябва да заделят свои средства като резерв за застраховките, които правят. Брокерите ще трябва да притежават и поддържат задължително собствени средства в размер на 4% от застрахователната премия, но не по-малко от 35 000 лв.

Това ще доведе до необходимата надеждност и стабилност в дейността им и ще предостави по-голяма защита на потребителите. Прдвидени са и разпоредби за задължително обучение на служителите на застрахователния брокер, провеждане на изпити и представянето на резултатите пред Комисията за финансов надзор.
Отделно ще се забрани практиката клиентите да бъдат задължавани да ползват определен посредник.

По отношение на груповите застраховки въведено е задължението работодатели, които групово застраховат своите служители и работници по застраховка "Злополука" и "Живот", да дават пълна информация на служителите си за предмета, условията и сроковете по договора. От друга страна застрахователите се задължават да публикуват общите си условия по груповите застраховки на страниците си в Интернет. По този начин ще се прекрати порочната практика въпросните договори да остават в тайна за служителите.

Промените в Кодекса за застраховането са съгласувани с бранша, посочват от финансовия надзор. Вероятно те ще влязат в сила към 1 юни, за когато е предвивено стартирането и на Единната информационна система за оценка, контрол и управление на риска.


===================
ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР


Уважаеми Дами и Господа,

Като Ви поздравявам с ,с настъпващото лято  на 2011 година,имам удоволствието да Ви информирам,че утвърдената и успешна Застрахователно- брокерската компания " Адмирал иншурънс брокер" откри свой офис в град Несебър,на ул.”Иван Вазов” № 14-партер/до Кафе „Булевард”/. За да улесним нашите клиенти, ние избрахме леснодостъпен и целогодишно комуникативен район на града ,където и до сега се намираше застрахователен офис,обслужващ стотици клиенти.

В офиса ще намерите компетентно и всеобхватно застрахователно обслужване. Ние ща Ви помогнем при избора на застраховка и на застрахователна компания. Ще договорим с Вас икономически най-изгодните покрития и ще Ви съдействаме при настъпване на застрахователно събитие.

" Адмирал иншурънс брокер " има договори с всички застрахователни компании на българския пазар и предлага всички техни продукти / „Гражданска отговорност” на автомибилиста, „Автокаско” на МПС, застраховка на фирмено и домашно имущество , медицински разноски за чужбина, злополуки ,отговорности,животозастраховане и др./

" Адмирал иншурънс брокер" има лиценз за застрахователен брокер No 18/06.04.2000г. от Дирекция за застрахователен надзор към Министерство на финансите на Р.България. Дружеството е създадено и в него работят личности с дългогодишен опит в застраховането и застрахователното посредничество. В настоящия момент брокерът управлява премиен приход от повече от 4 милиона лева, обслужва над 200 млн.лева застрахователни интереси на над 20 000 доверили ни се клиенти.

С откриването на нашия нов офис в уникалния Несебър сме убедени, че ще получите най-добрите цени за своите застрахователни интереси, качествено и перфектно обслужване.

С нас може да се свържете всеки ден на тел.факс/0554 – 4-21-04, на 24 часов телефон -
0898 34 99 10,както и на E-mail- k_kosev@abv.bg.

С уважение: Красимир Косев-Директор Офис-Несебър




Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
Вила Ива 1
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.