От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarИнформационна агенция ФОКУС Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
June 2024
ПВСЧПСН
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
   
Първанов: Няма нужда от криза заради датата на изборите 
От: 09-Май-2011 18:37;  Прочетена: 2103 пъти   
Автор(източник): Vesti.bg

Снимката в цял размер... Click to enlarge?Президентът Георги Първанов каза пред журналисти, че не смята, че държавата трябва да бъде хвърлена в нова криза на отношенията между институциите "заради една седмица плюс или минус в произвеждането на изборите".

Запитан има ли яснота за датата за предстоящите избори и съгласен ли е с предложеното, президентът попита какво би станало, ако и той се включи в тази "надпревара" и издаде указ днес или утре, т.е. преди още парламентът да е гласувал своето проекторешение.


Първанов: Няма нужда от криза заради датата на изборитеСпоред президента обявяването на кандидатите през август ще бъде късно, защото през август не може да се води никакъв дебат


По повод отбелязването на края на Втората световна война и Деня на Европа президентът Георги Първанов поднесе венец на Паметника на Незнайния воин По повод отбелязването на края на Втората световна война и Деня на Европа президентът Георги Първанов поднесе венец на Паметника на Незнайния воин"Лошо е, че те заложиха една постановка в изборния кодекс, но не заложиха механизъм за преодоляването на възникнал проблем или най-малкото за диалог, механизъм за уточняване на датата в диалог между двете институции.

Разбира се, не очаквайте от мен аз да предизвикам от това проблем. Аз не смятам, че държавата трябва да бъде хвърлена в нова криза на отношенията между институциите заради една седмица плюс или минус в провеждането на изборите. Който си мисли, че това ще му донесе дивиденти на самите избори, дълбоко греши", коментира Първанов.

На въпрос какво следва, ако премиерът Бойко Борисов се кандидатира за президент, Георги Първанов отговори, че следва това, което е заложено в Конституцията. Той добави, че не би искал да "тича пред вятъра" и да прави някакви политически изводи, още по-малко свързани с изпълнението на самата Конституция.

Няма такава заявка, има прогноза, а президентът да разсъждава върху прогнози смятам за несериозно, коментира държавният глава. Той заяви, че се удивлява, че вече месеци наред всичко, свързано с изборите, се свежда до това каква ще бъде една или друга номинация на партията.


"Къде е президентският дебат, питам аз,

защо наистина не започнат и партиите, и кандидатите, доколкото тук-там" ги има, да спорят по това какво приемат или какво отхвърлят от дейността на мен като президент два мандата, на предишните президенти, какво ново ще предложат като правомощия, ако има такива предложения, каква ще бъде новата политика във вътрешен, в международен план. Това е същността на този дебат, защото това е дебат за бъдещето на България, не само за президентската институция", коментира Първанов.

Според него обявяването на кандидатите през август ще бъде късно, защото през август не може да се води никакъв дебат. А когато дойде септември, аз се опасявам, че всички ще се хвърлят в една ожесточена препирня и

няма да може да се отсее "зърното от плявата"
,

няма да можем да видим истинските, дълбоките, работещите идеи. Президентът изрази надежда при цялата емоция, каквато винаги е носила президентската кампания, да има много разумни, работещи послания.

България е в криза, страната трябва да смали дистанцията между нас и другите европейски страни, и президентските и местните избори са добър повод да направим големия дебат за това, смята Първанов.

Според президента дебатът се избягва с различни мотиви - управляващите разчитат на един аргументи, опозицията вероятно има други. "Не бих искал да разсъждавам върху това, но е факт, че този дебат така и не се провежда, а това е дебатът за политиката, за управлението, за бъдещето на България", коментира президентът.

Той беше запитан и за коментар на публикации чрез "Уикилийкс" на грама от бивш американски посланик у нас. "Много искам да се разбере, че никога не съм се стремял да се харесам на едно или друго посолство. Обратното би ме разтревожило повече - ако един или друг посланик ме похвали за кадрови назначения или за други мои действия, които произтичат от Конституцията", каза държавният глава.

Ние българите имаме основание да празнуваме с въодушевление и двата елемента, двата аспекта на 9 май - както победата над фашизма, така и Деня на Европа, заяви пред журналистите президентът Първанов, който днес поднесе венец на паметника на Незнайния воин по повод на отбелязването на края на Втората световна война и Деня на Европа.
3S SOT
Читателски коментари
Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
СВА2000
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.