От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarLK-Nesebar Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
June 2021
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
 
   
Станишев громи ГЕРБ пред студенти 
От: 11-Май-2011 18:34;  Прочетена: 1679 пъти   
Автор(източник): News.bg

Снимката в цял размер... Click to enlarge?Свободна държава със свободни граждани, държава, която се ползва с доверие и държава, в която всеки един човек независимо от етническия  му произход има шанс за развитие при равни условия.

В това триединство лидерът на БСП Сергей Станишев видя бъдещето на България.Станишев громи ГЕРБ пред студенти
Соня Колчакова


Не може да си истински успял, богат и щастлив, ако наоколо цари мизерия, всичко се разпада и хората не виждат перспектива", заяви той по време на дискусия в УНСС на тема „Има ли бъдеще за България".


Станишев подчерта, че бъдещето се гради днес от цялото общество, но в най-голяма степен от политическата власт. Затова има и различни сценарии. По думите му икономиката на прехода в България - от централно планово стопанство към пазарна икономика, е преминала по възможно най-лошия сценарий.


Според него това се дължи на редица политически престъпления - реформата в селското стопанство, приватизацията, направена по най-лошия начин и на безценица, както и създаването на условия за сформирането на картели.


Бившият министър-председател гордо заяви, че неговото правителство се е справило далеч по-добре от сегашните управляващи със започната през 2008 година криза. Той подчерта, че екипът му не е допуснал задълбочаване на финансовата криза, засилил е инвестиционната активност на държавата, водена е и активна социална политика.


Станишев посочи фундаменталните грешки на кабинета „Борисов" по отношение на икономическата ситуация в страната:  • изведоха на преден план фискалната стабилност на страната
  • държавата се намесва в икономиката по най-лошия начин - преразпределяйки пазарите
  • държавата се е превърнала в източник на непредсказуемост

„Колкото по-дълго ГЕРБ управлява толкова повече този хаос ще продължи," категоричен не червеният лидер.


Той не пропусна възможността да даде своите съвети към управляващите. На първо място им „предписа" да превърнат държавата в стабилна и предсказуема, да ускорят всички възможни инфраструктурни проекти, да търсят сериозни инвестиции. За пореден път бе изтъкнато икономическото предимство на строителството на проекта АЕЦ "Белене."


Станишев посочи и инструментите, с които държавата би могла да постигне всичко това - ефективно стопанисване на публичните стопанства, както и много по-ефективно използване на Банката за развитие.


Той подчерта, че няма по-ценен капитал от хората и затова неговото правителство се е стремяло изпреварващо да инвестира в образованието.


Сега държавното образование е подложено на геноцид, категоричен не той и допълни: "Ако искаме да изправим държавата на крака, трябва да заложим изключително много на образованието. В противен случай „архитектурата" на България няма да бъде изпълнена."


Според Станишев, ако младите нямат отношение към политическия живот в България, те се превръщат в заложници. С риск да се превърне в лош пророк той "очерта" една огромна вълна от потенциални емигранти - не само сред младите, но и при средното поколение.


В присъствието на бившия финансов министър Пламен Орешарски, Станишев отправи упрек и към новия финансист номер едно на страната Симеон Дянков. Той припомни неговото обещание за увеличаване на приходите в държавната хазна с 2 млрд. лв. Равносметката обаче показва, че през 2010 година в хазната има 2 млрд. лв. по-малко в сравнение с предходната година.


Червеният лидер откри причината за това в действията, на ГЕРБ, които са стресирали икономиката и бизнеса и са ги вкарали в сивия сектор. Принос за това има и липсата на политическа воля за борба с контрабандата и събиране на приходи.


В момента се намираме в ситуация, в която основен лозунг на правителството е "Пестене." Това обаче става за сметка на цели политики и най вече на социалната, изтъкна Станишев.


Той „бе дръпнат за опашката", както самият той се изрази, с въпрос за съдебната система и случващото се в нея. По думите му това е секторът, който изисква една сериозна и продължаваща реформа.


Аз не приемам политиката "Ние ги хващаме - те ги пускат", защото прокуратурата иска да види доказателства, а не празните приказни на министър Цветанов, каза още Станишев.


Той е категоричен, че вътрешният министър трябва да понесе отговорност за работата не неговото ведомство, като даде пример със започналото разследване срещу четиримата полицаи, нахлули погрешка в дома на семейството от Кърджали.


„Питам къде е неговата оставка?", обърна се Станишев към аудиторията.


В заключение лидерът на БСП заяви, че това правителство няма да направи нито една от обещаните реформи. "Дянков обяви седем реформи, които отложи заради предстоящите президентски и местни избори. Тези реформи обаче няма да бъдат проведени и след изборите, тъй като идват следващите - парламентарните. Така имаме четири пропуснати години," подчерта червеният лидер.


 
Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Коментар на: Иванов от 12-Май-2011 19:24
Единственият извод, който можем да направим е, че опозицията е много по удобна от управлението. Колкото до Станишев...вероятно ще бъде запомнен единствено с премиерското си равнодушие и ГРАНДИОЗНИЯ си провал (начело на БСП) на последните парламентарни избори.

Коментар на: Илиев от 14-Май-2011 22:53
Иванов,ти па си много убав!

Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
Aristidov PC Shop 2
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.