От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarИнформационна агенция ФОКУС Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
   
Ръководството на “Слънчев бряг” АД иска ред и законност в комплекса 
От: 16-Май-2011 19:45;  Прочетена: 2364 пъти   
Автор(източник): Nessebar-News.com

Снимката в цял размер... Click to enlarge?Новото ръководство на най-големия курортен комплекс в България Слънчев бряг подема твърда инициатива за въвеждане на стриктен ред  и законност в курорта преди началото на предстоящия летен сезон. Най-наболелият проблем за комплекса, който през лятото надхвърля 100 000 туриста, е регламентирането на търговските дейности и временните обекти,се казва в съобщение на Борда на директорите на "Слънчев бряг" АД,което публикуваме изцяло .


Хотелиери се обявиха против ЗУТ, регламентиращ ред за временни обекти,съобщиха във вторник от АД:


 



Частници саботират намесата на държавата преди сезона


 


Ръководството на “Слънчев бряг” АД иска ред и законност в комплекса


 


Контролен режим и премахване на незаконните обекти и сергии са основните инициативи


 


 


 


Новото ръководство на най-големия курортен комплекс в България Слънчев бряг подема твърда инициатива за въвеждане на стриктен ред  и законност в курорта преди началото на предстоящия летен сезон. Най-наболелият проблем за комплекса, който през лятото надхвърля 100 000 туриста, е регламентирането на търговските дейности и временните обекти.   До момента, в продължение на повече от 15 години, временните обекти, магазини и сергии в Слънчев бряг са поставяни хаотично от неизвестни лица, като в голямата си част те са абсолютно незаконни.

В края на миналия сезон съвместна комисия, съставена от специалисти на държавата и Община Несебър, констатира стряскащата цифра от около 350 незаконни магазини, заведения и сергии на територията на Слънчев бряг!


 


За незаконните обекти от години не се заплаща никакъв наем и такси от страна на ползвателите. Като пример можем да посочим големи ресторанти, разположени на широки централни площи в комплекса, които от десетилетия не плащат нито стотинка за своята експлоатация нито на Слънчев бряг, нито на община Несебър, но въпреки това тяхната необезпокоявана работа продължава. Подобно абсурдно положение, превърнало се в статукво не е възможно да продължава. За съжаление, процедурата по премахване, регламентирана според изискванията на ЗУТ, е твърде тромава и не позволява бързото прилагане на закона.

Въпреки това, ръководството на Слънчев бряг АД ще направи предложение за законодателни промени и ще потърси съдействието на МРРБ във връзка с допуснатите нарушения при поставянето на временните обекти на плажната ивица. Сегашният пейзаж ограждащ достъпа до плажа и морето с непробиваема стена от кичозни сергии и бараки освен, че е недопустим е и незаконен и нарушава условията, при които държавата е предоставила концесията на частни фирми.


 


За да се пресече порочната практика и в комплекса да се въведат законови и европейски норми на търговия и обслужване, Бордът на директорите изработи специална схема за разполагане на обекти за търговски и други обслужващи дейности. Схемата е съгласувана, както с Община Несебър, така и с МРРБ и отговаря на всички нормативни изисквания на ЗУТ и местните общински наредби.

Според новата визия, обслужващите обекти ще се поставят върху части от площадни и улични пространства, които са държавна собственост, но съобразени с предназначението на съседните имоти, както и без да затрудняват пешеходния поток. Целта е да изчезнат непробиваемите стени от магазини, обектите тип “бит пазар” и грозната картина от различни разностилни, ръждясали и амортизирани бараки и сергии, изпълващи курорта.

Освен въвеждането на ред и подобряването  на цялостната визия на Слънчев бряг, изработената схема за търговска дейност ще поправи накърнения имидж на най-големия ни летен курорт, заради хаотичната и незаконосъобразна улична търговия. В схемата са разработени зони с различни функционални предназначения, които влючват широк спектър на услуги - от площи за магазини и обществено хранене до места за художници, продажба на вестници и списания, телефонни кабини, сметосъбиращи съоръжения и т.н.
 
Предвидените за поставяне павилиони са еднотипни, нови и красиви и няма да бъдат разполагани един до друг, както до сега. Те ще бъдат оформени в красиви модулни съоръжения, за да се избегнат безкрайните тунели от сергии, възпрепятстващи свободното движение на пешеходци и развалящи цялостния пейзаж на курортния комплекс.


 


Паралелно със стриктното регламентиране на търговската дейност и изчистването на Слънчев бряг от незаконните обекти, ръководство ще въведе контролен режим на достъп до алеите и хотелите в комплекса. На КПП-тата ще бъдат поставени компетентни служители, които да  не допускат проникването на незаконни таксита, проститутки, съмнителни лица и багажи с неясен произход.  Тези мерки са задължителни с оглед осигуряване не само спокойствието на ногобройните гости и туристи, но и поради мерките за сигурност, които България е задължена да поеме, заради повишената опастност от терористични атаки.

Недопускането на свободно влизане на посетители, без документи или неотговарящи на фейсконтрол, е крайно необходимо и би осигурило безопасността на туристите, избрали да прекарат своята почивка в България. Въвеждането на по-строг контрол на достъпа през това лято се налага и поради повишения брой туристи от потенциално рискови държави като Израел. Вълненията и конфликтите в редица арабски страни, традиционни туристически дестинации, пренасочва голям брой туристи към бългасрките летни курорти, а това води до редица предизвикателства за сигурността, на които трябва да се отговори адекватно.


 


Ръководството на Слънчев бряг и съответно държавата в негово лице, се сблъскват не със съдействие, а с противопоставяне от страна на определени частни фирми по отношение на въвеждането на новите мерки за законност и ред. Това са концесионери на плажа и собственици на хотели. Съпротивата срещу премахването на незаконните обекти, въвеждането на новата схема за регламентирана търговия, както и контролния режим за сигурност показва, че те се оказват неизгодни на някои бизнес кръгове. Тези лица и фирми, обявяващи се срещу новите мерки в Слънчев бряг, са свикнали да печелят много пари във време на хаос от съмнителни дейности: търговия, проституция, пиратски таксиметрови услуги, контрабанда и т.н.


 


Една от формите на саботаж е новите инициативи да бъдат умишлено и незаконно въвлечени в безкрайни процедури на обсъждания и дебати в местния Общински съвет на Несебър, докато не премине активния туристически сезон. Отчитаме, че се сблъскваме с огромни интреси и въвеждането на ред и законност в Слънчев бряг ще пресече сериозни парични потоци от сенчеста икономика.

Управата на Слънчев бряг АД, ще се обърне за съдействие към всички отговорни институции, за да успее в нелеката си мисия да превърне Слънчев бряг в един европейски курорт, който не вреди на имиджа, а работи за авторитета на страната ни, като едно от лицата на България пред света.


 


Надяваме се на медийна и обществена подкрепа в своето начинание. Ще информираме своевременно за развитието на сезона в Слънчев бряг, както и за предстоящите действия по регламентирането на всички дейности на територията на курорта.


 


 


 


Борд на директорите на Слънчев бряг АД


 


===================================================

 


Хотелиери се обявиха против ЗУТ, регламентиращ ред за временни обекти


 


Кой и защо иска хаос и беззаконие в Слънчев бряг?


 


Съюзът на собствениците апелира за ликвидиране на държавното участие в туристическия комплекс


 


 


 


„Съюзът на собствениците” в Слънчев бряг официално се обяви срещу въвеждането на каквито и да било общи законови норми от държавата в курортния комплекс. След оповестеното решение на Борда на директорите на „Слънчев бряг”АД в най-големия курортен комплекс да бъдат въведени правила за търговия и услуги, да се премахнат незаконните обекти и заведения, от години задръстващи и загрозяващи комплекса, да се регламентира режима за достъп, възпрепятстващ криминална и престъпна дейност, т.нар. „Съюз на собствениците” реагира негативно. На своя разширена среща в х-л „Маджестик”, УС на хотелиерите разпространиха декларации до МИЕТ, МРРБ, Община Несебър и медиите, в които категорично се обявиха срещу опитите на държавното предприятие, менажиращо курорта, да въведе правила и да приложи най-после законите на Р България в този комплекс.


 


За жалост, нашите лоши опасения, че пресичаме огромни потоци на мръсни пари от сенчеста икономика, изразени в предходното ни комюнике, се оказаха верни. Яростната и отчаяна съпротива на една група хотелиери по морето потвърждава правотата на заключенията, че противопоставянето на незаконната търговия и услуги, както и пресичането на криминогенните дейности в Слънчев бряг, са крайно неприемливи на някои собственици на хотели, концесионери на плажната ивица и местни политически активисти. Какви са причините за това – всеки може да си отговори без затруднение.


 


Абсурдните искания направени от УС и КС на Съюза на собствениците включват ликвидацията на държавното предприятие „Слънчев бряг” АД. Това дружество с мажоритарен дял на държавна собственост – 75% бе създадено да регулира и управлява дейностите в този огромен комплекс, с оглед на държавния интерес, държавната стратегия и да гарантира спазването и прилагането на законите на територията. Именно порочната липса на достатъчна активност и инициативност от страна на държавата, до момента, доведе до хаотичното презастрояване на Слънчев бряг с хотели и жилищни сгради, до безконтролно „инвестиране” в безпрецедентно изграждане на бетонни квартали, на хотели и сгради в зелени площи, паркове, пясъчни дюни, плажна ивица..

Същите тези собственици, които създадоха сегашния облик на Слънчев бряг, скачат като ужилени в първия момент, когато държавата, в лицето на ръководството на комплекса, реши да поеме своите поверени от закона правомощия и задължения. А те са подетите и обявените инициативи за ред и законност, вместо досегашната практика на „Закона на джунглата”, корупция, криминалитет и безвластие.


 


Основните искания на собствениците са: да се ликвидира държавната роля в управлението на курорта и отнемане на държавното имущество /инфраструктура/ и предаването му като подарък във владение на Община Несебър. Подобни стремежи, освен, че са цинични по своята същност, но са и незаконни по своя смисъл. Другото желание на „собствениците”, отправено до институциите, е отпадането на единствения член 56 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/, който регламентира въобще реда и начина, по който се поставят временни обекти.

Хотелиерите и ресторантьорите в Слънчев бряг не желаят не само държавен орган на територията на комплекса, а не желаят също така и какъвто и да било държавен закон, който по някакъв начин да ги контролира и санкционира. Коментарът тук е излишен! Остава да се запитаме към какво се стремят тези хора, къде и в кое време живеят и до какво ще доведе подобно деструктивно поведение, ако то дори и малко бъде допуснато да се толерира.


 


Общественият интерес на българската държава е в опасност от подобни акции, целящи единствено хаос и безвластие, в което някои частни бизнес интереси да процъфтяват. Явното противопоставяне срещу новата схема за търговска дейност, услуги и режим за контрол на допуска в курорта, съпротивата срещу премахването на незаконните бараки, сергии, обекти и заведения, опитите да се елиминира всячески държавата, като контролни функции и собственост в Слънчев бряг, са един болестен синдром на едно вече изживяно време, което страната и обществото ни са обречени да преодолеят. 


 


 


 


Борд на директорите




............................................................................................

 


ДО


 


1.      МИНИСТЪРА  НА ИКОНОМИКАТА ЕНЕРГЕТИКАТА И ТУРИЗМА


2.      МИНИСТЪРА  НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО


3.      КМЕТА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР


4.      ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА


ОБЩИНСКИ СЪВЕТ –НЕСЕБЪР


 


КОПИЕ  ДО


СНЦ ”СЪЮЗ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ” СЛЪНЧЕВ БРЯГ


 


 


 


 


СТАНОВИЩЕ


 


на СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД


 


 


ОТНОСНО :  РАЗПОЛАГАНЕ НА  ОБЕКТИ ПО РЕДА НА ЧЛ. 56 ЗУТ  НА ИМОТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА К.К. СЛЪНЧЕВ БРЯГ-ИЗТОК, СОБСТВЕНИ  НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД


 


 


УВАЖАЕМИ  ГОСПОДА,


Ръководството  на СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД води икономическа политика свързана със  защита на интересите  на акционерите на публичното дружество в лицето и на държавата и на частните инвеститори.


Единствено водени от тази цел и при прилагане на принципите на законността, равнопоставеността и взаимно зачитане на правата  на всички пазарни субекти дружеството е предприело своите икономически инициативи.


През последните 10 години , собствени на дружеството недвижими имоти на територията на к.к. СЛЪНЧЕВ БРЯГ-ИЗТОК са се ползвали за поставяне на неограничен брой търговски обекти напълно безконтролно, без разрешение от дружеството – собственик, без разрешение за поставяне от община Несебър. Така всеки летен сезон на територията на най-големият туристически комплекс се е вихрила  незаконна търговия в ориенталски стил и в нарушение на всички закони – както устройствените , така и фискалните.


 Публичното дружество се е лишавало от огромни суми  приходи в ущърб на своите акционери и държавния интерес.


В напълно обратен подход на досегашния , през 2011г   ръководството  на СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД разви икономическа инициатива  за регламентирано осъществяване на търговска дейност чрез поставяне  на ограничен и контролиран брой търговски обекти на , територии собствени на дружеството. В насока на това бдяха възложени, създадени и одобрени  по външен вид, размери и цветове поставяеми търговски обекти, с модерен, красив и функционален външен вид , които напълно хармонират с градската среда в комплекса. Бе изработена работна схема за поставянето им, която бе утвърдена от ОБЩИНА НЕСЕБЪР по реда на чл.56 ЗУТ и след подробен и задълбочен контролен анализ, бе одобрена от Министъра на регионалното развитие и благоустройството – по реда на Закона за устройство на черноморското крайбрежие.


·        Схемата предвижда разполагането на временни обекти  по реда на чл.56 ал.2 ЗУТ – в частни имоти- собствени  на СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД поземлени  имоти – частни пътища, представляващи алейни пространства в к.к. СЛЪНЧЕВ БРЯГ-ИЗТОК. Извършена е точна преценка от страна на общинската администрация по спазване на чл.2 наредба №10 на ОС Несебър имотите в които ще се разполагат обектите са алеи и попадат в дефиницията- приложно поле на „улични пространства”.


·        При одобряването на схемата са спазени и всички необходими отстояния за поставяне съобразно Наредба № 10 на ОС Несебър.


За завършване на процедурата по поставянето към настоящия момент са поискани издаването на разрешения за поставяне по реда на цитираната наредба .


Напълно  закономерно  , именно в този момент се появиха възражения и становища от икономически заинтересувани лица, които обаче нямат качеството на заинтересовани лица по смисъла на Закона за устройство на територията, за да могат да ангажират по правен ред съответните органи на общината.


В отговор на излаганите  становища  считаме за необходимо да представим и своето.


 


1. Предприетата икономическа инициатива от страна на СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД е в упражняване  на правно регламентирани конституционни права и не накърнява нито закона, нито морала , нито чужди имуществени интереси.


Същата е в изпълнение на търговската политика на публичното дружество  и в защита на интересите  на акционерите му, най- големия от които е българската държава.


 


2. СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД притежава определен обем имущество,  в който е включена инфраструктурата на к.к. СЛЪНЧЕВ БРЯГ-ИЗТОК и изрично – алейните пространства, ВИК- мрежата на комплекса, осветление и отделни поземлени имоти. Това са активи на публично дружество придобити със средства на цялата българска държава и същите са средство  на търговската ни дейност.


От 1991 г. насам , с приемането на новата българска конституция  няма правен режим, който да позволява безвъзмездното прехвърляне на активи на търговски субекти без изричен закон /какъвто в случая няма/, валидна правна сделка или  справедливо обезщетение.


В този смисъл застъпваната правна позиция на СНЦ ”Съюз на собствениците” Слънчев бряг, че тази инфраструктура „принадлежала по право на община Несебър”, няма нищо общо  с нормите на закона и на правото.


Придобиването на тази собственост може да стане само по решение на съответните органи  на публичното дружество, при разрешение на Агенция по приватизация и следприватизационен контрол или по сделка с нея и разбира се – при съответно търговско договаряне.


 


3. Не веднъж сме излагали категоричната си позиция относно правото ни на собственост върху активите ни и поддържаме същата : няма и не е действал какъвто и да е закон, който да е предал в собственост по силата на регулация алейните пространства на к.к. СЛЪНЧЕВ БРЯГ-ИЗТОК от СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД  в имуществото на община Несебър.


Неслучайно , СНЦ ”Съюз на собствениците” Слънчев бряг дори не може да посочи евентуалния закон , според който е било налице  придобиване на тези площи от общината.


Неслучайно до момента по този въпрос няма и нито един правен спор предявен от заинтересовано лице в съда.


Като последица от това, че СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД е собственик на въпросните активи е налице и правото на собственика да определя начина и правилата за ползване. Поне това постановяват българските закони.


При осъществяване на тази дейност СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД от 2010г. насам винаги е спазвал принципа на диалогичност в отношенията със заинтересованите лица и е съгласувал и обсъждал всички значими теми. В този смисъл е озадачаващо, защо представителите на СНЦ ”Съюз на собствениците” Слънчев бряг винаги присъстват на такива обсъждания и дават становища, с които винаги сме се съобразявали.


Как да се ползва това имущество, община Несебър /след съгласуване със СНЦ ”Съюз на собствениците” Слънчев бряг/ могат да решават само след като придобият собствеността върху него.


 


4. Заплащането на такси за поддръжка на инфраструктурата  произхожда от два различни правни източника – в единия случай са договорни отношения по приватизационен договор, в който купувача се е задължил да плаща такива такси, а в другия случай-  извън договорно основание за обезщетяване на СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД за правените разходи.


Разходите за поддръжка на инфраструктурата на к.к. СЛЪНЧЕВ БРЯГ-ИЗТОК правени от нашето дружество са ясно удостоверени и видими, като за тях се изготвя и обявява план- сметка.


К.к. СЛЪНЧЕВ БРЯГ-ИЗТОК е самостоятелно селищно образувание с национално значение и има свой общ облик като курорт, своя собствена инфраструктурна мрежа, има и извоювано търговско име, марка и престиж и от тях се ползват всички собственици на търговски обекти на територията   му , включително и членовете на СНЦ ”Съюз на собствениците” Слънчев бряг.


Съветът на директорите на СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД е разработил пакет от предложения за законодателни промени за развитието на курортните комплекси с цел усъвършенстване на режима в тях.


До приемането им обаче, следва да се спазва съществуващият правен ред.


Заплащането  на местните  такси към община Несебър  е съвсем различно плащане от заплащането  на инфраструктурните такси към СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД. Тези две такси са с различно основание , размер и съдържание и липсва каквото и да дублиране  на оказваните услуги, за да бъдат заплащани те два пъти.


Изказването на обратните твърдения от страна на СНЦ”Съюз на собствениците” Слънчев бряг е или откровена спекулация или непознаване в детайли на съдържанието на предоставяните услуги.


В работата си на територията на комплекса срещаме разбиране от страна на община Несебър, но политиката на дружеството е свързана със развитието на комплекса като цяло и защита на интересите на акционерите.


Така подкрепяме и предложението за нисък размер на туристическа такса според решението на ОС- Несебър, именно с оглед на очакванията , че ще се плаща инфраструктурна такса от страна на собствениците в комплекса.


Регулирането на тези отношения следва да стане или доброволно или по съдебен ред , като дружеството е в готовност да го направи и по двата начина, защото това е същностната част от защитата на интересите му.


 


5. Предложенията на СНЦ ”Съюз на собствениците” Слънчев бряг за спешна ликвидация  на СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД са напълно лишено и от основание, и от икономически смисъл. Очевидно е , че в случая става въпрос за едно пълно неразбиране на процесите на ликвидация, които изискват разплащане на задължения и осребряване на активи.


Тези процеси  могат да доведат до трайно и дългогодишно ръководство на цялата инфраструктура на к.к. СЛЪНЧЕВ БРЯГ-ИЗТОК от едно ликвидиращо се дружество, което едва ли е сполучливият модел за  управление на инфраструктурата.


 


6.  Апелът  на СНЦ ”Съюз на собствениците” Слънчев бряг  да не се дават разрешения за поставяне на търговски обекти  немотивиран и не се основава на закона.


На първо място, същият не е отправен към надлежен орган тъй като адресат по него е ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, а не надлежната ОБЩИНА НЕСЕБЪР.


На второ място, едно сдружение с нестопанска цел не е заинтересовано лице по смисъла на закона за да има правото да предявява такива възражения. Не отричаме правото на такъв субект да дава компетентни становища, но това право е в рамките на едно съвещателно мнение , така както нестопанската цел на сдружението предполага.


Друг е въпросът , че членовете на това сдружение имат съвсем ясни стопански цели и сред тях няма лице, което да не е поискало или получило поне едно разрешение за поставяне на преместваем обект по чл.56ЗУТ , включително и от последното заседание на комисията по Наредба № 10 на ОС Несебър .


Така е много странно , как и защо членовете на сдружението искат сами да поставят преместваеми обекти по чл.56 ЗУТ във своите имоти само преди седмица , а като сдружение отричат това право на публичното държавно дружество СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД, след като е налице поне очакване за призната по закон равнопоставеност.


 


В заключение,


 


Публичното дружество СЛЪНЧЕВ БРЯГ-АД  провежда напълно легална и прозрачна търговска политика в упражняване на гарантираните от законите права  и при спазване на законовите му задължения.


Бихме се радвали това да е и търговската политика на всеки един от собствениците на обекти на територията на к.к. СЛЪНЧЕВ БРЯГ-ИЗТОК, като това според нас  е и пътят за постигане на прокламираната и от СНЦ ”Съюз на собствениците” Слънчев бряг цел – да се изчисти комплекса от временни постройки с неугледен вид и да придобие имидж на курорт с международно значение, в който има обществен ред, чистота, регламентирана дейност, спокойствие и всички условия  за качествен съвременен туризъм.


 


 


 


 


Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
3 S SOT
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.