От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarОбщина Несебър Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
June 2024
ПВСЧПСН
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
   
Състоя се кръгла маса за безопасно протичане на баловете в Слънчев бряг 
От: 18-Май-2011 18:00;  Прочетена: 2392 пъти   
Автор(източник): Nessebar-News.com

Снимката в цял размер... Click to enlarge?

"В последните дни по един човек загива в катастрофа на територията на Бургас. Инцидентите не са провокирани от инфраструктурни проблеми или от липса на маркировка на пътя, а от недисциплинирани водачи". Това каза началникът на ОД на МВР - Бургас Милен Димитров по време на кръгла маса на която бе обсъдено безопасното провеждане на абитуриентските балове на територията на Слънчев бряг и Несебър. Представители на институции, полиция и хотелиери седнаха на една маса, за да маркират всяка стъпка от организацията при протичането на баловете. Кръглата маса се проведе по инициатива на ГЕРБ-Несебър. Срещата откри общинският съветник Атанас Терзиев.


По информация на Жельо Танев - началник на КАТ-Бургас в последните две години катастрофи по пътя от Бургас към курортния комплекс не са ставали. Въпреки това само за пет дни от 20 до 25 май 2010г. са издадени 49 акта за шофиране в нетрезво състояние, 389 акта за превишена скорост и 61 акта на неправоспособни водачи.


Общо комплексът ще посрещне 5000 ученици, по-голямата част идват от вътрешността на страната.По пътя Бургас - Слънчев бряг ще са разположени подвижни КПП-та, чиято цел е да се намали скоростта, основно нарушение на пътя. 


"Ща засилим полицейското присъствие в  посока Слънчев бряг - Бургас,  след полунощ, когато абитуриентите се връщат. Тогава има най-големи предпоставки за инциденти, защото водачите са с ниска концентрация, а част от тях са употребили алкохол", каза началникът на КАТ - Бургас Жельо Танев.Комисар Милен Димитров отправи молба към охранителите в дискотеки и хотели да носят нужните обозначения и да са гъвкави в поведението си към абитуриентите, за да не предизвикват агресия и да не се стига до инциденти. Вече са проведени срещи с представители на охранителните фирми в курортния комплекс за синхрон в действията.


Той напомни за видеонаблюдението, което ще се осъществява.


По време на кръглата маса Мария Инджова – председател на Алианса по туризъм в югоизточния регион призова за по-засилено полицейско


 присъствие на местата, на които младежите шофират с превишена скорост.

Стигна се до извод, че не могат да бъдат разположени полицейски служители на прекалено къси разстояния. Броят на полицаите е съобразен със започването на туристическия сезон.


"Една част от средствата за обезпечаване на безопасността на пътя трябва да бъдат отпуснати от Общините, които активно да се включват в процеса“, добави Мария Инджова.В тази връзка общинският съветник от Несебър Атанас Терзиев ще  направи предложение към Община Несебър,  общинското звено по охрана в което работят 110 души да отпусне няколко охранители, които да обхождат друга важна част от комплекса - плажната ивица."Както знаете много от младежите към края на вечерта отиват на плажа, където липсва контрол. Добре е да обезопасим мястото, за да не се стига до инциденти", каза Атанас Терзиев. Предложението ще бъде отправено към Община Несебър, чийто представител не дойде  на кръглата маса.Всички участници бяха на мнение, че най-голяма опасност идва от комбинацията на алкохол с емоциите около завършването.


"Нека да им напомним, че не трябва да шофират след като са употребили алкохол. За тази цел сме отпечатали специални стикери с послание - "Не карам пил". Отправям молба към хотелиерите, на които ще дарим стикерите да ги разпространят сред младежите, за да им напомним да се забавляват, но и да внимават", каза Атанас Терзиев. Той ще дари част от стикерите и на регионалния инспекторат по образование в Бургас.Събитието уважиха - началникът на ОД на МВР Бургас - Милен Димитров, председателят на Съвета на директорите на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров (който е и общински ръководител на ПП ГЕРБ-Несебър), председателят на съюза на собствениците - Елена Иванова, Генчо Памукчийски - представител на Районно управление "Полиция" Несебър,  началникът на КАТ - Бургас Жельо Танев, председателят на Алианса по туризъм в югоизточния регион - Мария Инджова,  началникът на регионалния инспекторат по образование в Бургас - Виолета Илиева,  Борислава Василев представител на Виктория груп, Силвия Василева управител на хотел "Гларус", Спас Тачев представител на  грандхотел "Виктория", Димитър Петров - "Мултиплейс", Стоян Стоянов собственик  на дискотека "Мания" и Венелин Ташев от хотел "Котва".


 


 

3S SOT
Читателски коментари
Коментар на: скармоз от 19-Май-2011 08:04
Наско терзиев и Златко Димитров да се занимаят с по значими проблеми
Например, че водата в Черно море е солена, това е "много лошо".
Ей момченца града потъва , нас ни изхвърлят от бизнеса навсякъде
а вие си бърборите глупости.
Кажете нещо за новото колче което ни подготвя ГЕРБ за националните курорти.
Или по предложението за закриване на Сл. Бряг АД.
Скоро ще ви поставя темите за Несебър но истинските не тези измислените.

Коментар на: читател от 19-Май-2011 13:38
Има толкова теми за Слънчев бряг.
1. Шумът от Какао бийч който разрушава здравето на хората живущи и почиващи на територията на Общината.Никакви действия само празни приказки. Некомпетентните , неможещи , незнаещите и послушниците затова сме на този хал от вас .
2. Джетовете който отнеха колко човешки животи. Пак от вас некомпетентните, неможещи, незнаещи и послушниците затова сме на този хал от вас.
3. Сергийте заляли целия к.к. Слънчев бряг с безумните си наеми и нереални цени. Пак от вас некомпетентните, неможещи , незнаещи и послущниците затова сме на този хал от вас.
4. Това презастрояване на дюни, градинки , тротоари и там където никъде не е имало строителство първо построихте хотелите , после ги узаконихте без да помислите за водоснабдяване и електрозахранване. Страдаме ние живеещите и почиващите туристи пак заради вас некомпетентните, неможещи , незнаещи и послушниците затова сме на този хал от вас.


Коментар на: Лъчо от 19-Май-2011 13:38
Нас ни изхвърлят управници като сегашните, Терзиев поне показа, че може да решава конкретни проблеми на хората, а не да се крие в кабинета си

Коментар на: скармоз от 20-Май-2011 07:54
какви са конкретните проблеми?
Дай примери за решени от Терзиев проблеми.
Или можем да считаме за решен проблема с марина Диневи
Наско мъкна а имаше голям проблем продъни ефира.


Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
СВА2000
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.