От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarИнформационна агенция ФОКУС Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
   
Оставки и назначения  
От: 18-Май-2011 19:07;  Прочетена: 2346 пъти   
Автор(източник): Агенция "Фокус"

Снимката в цял размер... Click to enlarge?Министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Александър Цветков е подал оставка. Това е съобщил на министрите премиерът Бойко Борисов. Самият Цветков е бил на заседанието на правителството днес и е говорил по точки, на които е вносител. Във връзка с подадена днес оставка от инж. Александър Цветков, министър-председателят Бойко Борисов ще отправи предложение до депутатите в Народното събрание за гласуване на персонална промяна в правителството.

Премиерът Борисов ще предложи на народните представители да освободят инж. Цветков от длъжност и да изберат Ивайло Московски за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев също е подал оставка, а на негово място ще бъде назначен депутатът от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев, който е зам.-председател на енергийна комисия. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов. Мотиви за оставката на Косев не бяха коментирани. „Тя е за всичко”, отговори Николов на въпрос – дали заради проекта за АЕЦ „Белене” или заради друго е подал оставката си Марий Косев.



Агенция „Фокус”
Премиерът Бойко Борисов: Още двама души ще бъдат отстранени от правителството докато стигна до София

Още двама души ще бъдат отстранени от правителството докато стигна до София – шефът на Патентното ведомство и Националната агенция по оценяване и акредитация. Това каза пред журналисти в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов, предаде репортер на радио „Фокус”-Пловдив . Борисов поясни, че след освобождаването на министъра на транспорта Александър Цветков, иска да бъде оптимизирана още повече работата с Брюксел, работата с фондове и да наложи по-голямо темпо в тази насока. Той не потвърди слуховете, че ще има оставки на още заместник-министри като каза, че не знае такова нещо. Днес е подписал назначение на Делян Добрев на мястото на зам.-министър Марий Косев и за други оставки не знае. По думите на премиера - Делян Добрев е млад, умен и амбициозен човек, който да иска да се доказва. С бившия министър на транспорта Александър Цветков той е говорил още преди две седмици и е казал още какво иска от него.
Парламентът трябва да гласува кандидатурата на Ивайло Московски за мястото на Александър Цветков.
Премиерът е приел оставката на Цветков.
Попитан дали ще иска оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, Бойко Борисов каза, че няма, само ако той не си я подаде.
Цветана ТОНЧЕВА


Агенция „Фокус”
Премиерът Бойко Борисов: Ще бъдат отстранени шефът на Патентно ведомство и на Национална агенция по оценяване и акредитация

Още двама души ще бъдат отстранени от правителството докато стигна до София – шефът на Патентното ведомство и на Националната агенция по оценяване и акредитация. Това каза пред журналисти в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов, предаде репортер на Радио "Фокус" Пловдив.
Очаквайте подробности.
Цветана ТОНЧЕВА


Агенция „Фокус”
Иван Начев, политолог: Оставката на Александър Цветков е опит на премиера да задържи подкрепата на неговото правителство
Транспортният министър Александър Цветков беше от министрите, които отдавна са атакувани в политическото пространство, така че оставката му не е изненада. Това е опит на премиера да задържи подкрепата на неговото правителство. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” политологът и преподавател в Нов български университет Иван Начев. По думите му – това е важно в момент, когато се очертават повече възможности за вотове на недоверие, заради промяната на правилника за дейността на Народното събрание от Конституционният съд и опозицията може да се възползва от това. „Проблемите в транспортния сектор са много, но според мен оставката е в един друг контекст. Министър-председателят иска да покаже в малкото оставащи месеци преди местните и президентските избори, че той държи нещата в свои ръце и всякакъв вид проблеми, които съществуват трябва да бъдат решавани”, каза Начев. По думите му - тази оставка е в контекста на всички оставки, които наблюдавахме. „Това са министри - бушони, както някои колеги наричат, чиято задача е в един такъв кризисен момент, да бъдат отстранени”, допълни Начев. По думите му - основната причина в сектора, е свързана с това, че в момента върви предоговаряне на голяма част от средствата с оглед на следващия програмен период – 2013-2010 година.
„От друга страна и това, че част от проектите, които министърът твърди, че ще бъдат реализирани в срок, все пак не са реализирани. Ако погледнете откриването на автомагистрала „Люлин”, която беше преди няколко дни, ще видите, че става въпрос за едно много дълго търсене на различни пътища за финансиране на подобни транспортни проекти”, каза Начев.
По думите му – с избирането на заместника на Цветков - Ивайло Московски за министър на транспорта, премиерът се опитва да демонстрира приемственост в политическите кадри на ГЕРБ, но от друга страна се опитва и да угоди на някои икономически интереси. „Това са интереси, свързани със строителството на пътища в България, ако погледнем останалите играчи в тази посока, ще видите, че съществени промени в сравнение с предишното и по-предишното правителства няма”, допълни Начев. По думите му - икономическите интереси на всички са защитени в транспортния сектор. „Има много проблеми, които не са свързани само с развитието на пътища, а с развитието на куп други инфраструктури. Железопътната инфраструктура също е в един сложен период на развитие в момента”, допълни Начев. По думите му - става въпрос за нагласяване на политически интереси предвид това, че предстоят местни избори и има преразпределяне на политическото пространство. „Нищо чудно самият министър да намери някакво следващо политическо бъдеще след президентските избори”, допълни Начев.
Красимира ГЕОРГИЕВА


Агенция „Фокус”
Михаил Миков: Промяна на цялото ръководство на столичния КАТ не е нищо повече от чистка

Една такава промяна на цялото ръководство не е нищо повече от чистка, когато няма приемственост. Това каза пред Агенция „Фокус”народният представител от ПГ на Коалиция за България Михаил Миков, във връзка с пенсионирането на една голяма част от служителите от ръководството на Отдел "Пътна полиция" към СДВР. Той посочи, че за тази чистка трябва да бъде дадено някакво публично обяснение. Кадровата политика е въпрос, който се решава от днешното ръководство на Министерството на вътрешните работи.
В духа на шегата Михаил Миков посъветва в този момент шефът на столичния КАТ да си пусне Веселин Маринов и да си погледа плакета за полицай на годината.
Миков не коментира, защо точно в този момент се пенсионира една голяма част от ръководството на Отдел "Пътна полиция" към СДВР.
Десислава АНТОВА


Агенция „Фокус”
Част от ръководството на Отдел "Пътна полиция" към СДВР е било пенсионирано

Част от ръководството на Отдел „Пътна полиция” към Столичната дирекция на вътрешните работи е било пенсионирано днес. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от СДВР. Не е уточнен точният брой, нито имената на пенсионираните служители. На въпрос – дали причината за всички пенсионирани е навършване на необходимата възраст, от СДВР отговориха, че причините при всеки са различни.
От Пресцентъра на МВР заявиха, че нямат информация по случая. Според служителите във ведомството, дори да текат такива действия, вероятно процедурата все още не е приключила.


Агенция „Фокус”
Миролюб Столарски: Оставката на Александър Цветков е напълно изненадваща

Оставката на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков за нас е напълно изненадваща. Това каза пред Агенция „Фокус” Миролюб Столарски, председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ). Столарски обясни, че транспортният сектор е работил добре с министъра в оставка. По отношение на наследника на Александър Цветков, председателят на БАСАТ каза, че очаква първо да се проведе среща между транспортния сектор и новия министър. „Първо, трябва да се видим, да поговорим, за да стане ясно дали той ще поеме ангажиментите, които Александър Цветков пое към нас. Тези ангажименти са поети и от премиера Борисов, и от министъра на финансите Дянков, и от регионалния министър Плевнелиев. Имаме 4 неща, за които сме се разбрали и те трябва да изпълнят в кратък срок”, обясни още Столарски.
Росица ГЕОРГИЕВА


Агенция „Фокус”
Николай Пехливанов, "Атака": Като цяло имаше индикации, че няколко министри, не се справят много добре

Като цяло имаше индикации, че няколко министри, не се справят много добре. Генерално за тези оставки не сме били информирани, предварително и по-скоро очакваме от Министерски съвет аргументация, защо се случват тези оставки и защо точно в този момент. Това каза Николай Пехливанов от ПГ на "Атака" пред журналисти в парламента, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Доколкото си спомням Симеон Дянков, вицепремиерът имаше изказвания в тази посока, че някои от министрите, включително Александър Цветков, че има упреци към неговата работа”, заяви Пехливанов.
„Ние, генерално подкрепяме управлението на правителството на ГЕРБ, тъй като трябваше да си върне дясното управление на страната”, заяви Пехливанов и уточни, че "Атака" очаква обяснение на този етап от министър-председателя относно приетите оставки.
„По принцип, когато се правят политически промени, е хубаво това да бъде внимателно гледано и ясно аргументирано. На този етап липсва ясна аргументация”, заяви Пехливанов. „Подкрепата ни винаги е била принципна и по различни казуси. Ние сме отстоявали своите искания”, заяви Пехливанов.
Той каза още, че преди да подкрепят новия министър на транспорта, задължително трябва да проведат среща с него. "По принцип, с нас не са обсъждани никакви промени в правителството, за нас е малко притеснително, че не се дават ясни аргументи и ясна концепция за това, как трябва да се правят промените в правителството, защо се правят и сега ли е точно моментът", заяви Пехливанов.
Десислава АНТОВА


Агенция „Фокус”
Иван Вълков: Транспортната комисия в НС няма различия с министерството

Транспортната комисия и аз като неин председател, работим добре с транспортното министерство. Нямаме сериозни или съществени различия с тях. Това каза председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в 41-вото Народно събрание Иван Вълков, във връзка с оставката на транспортния министър Александър Цветков пред Агенция "Фокус". Вълков посочи, че в комисията са разгледани повече от 30 законопроекта, които са свързани с работата на транспорта, информационните технологии и съобщенията. „Няма гафове в самото министерство. Не може да се коментира работата на Александър Цветков. Ние не знаем неговите мотиви, доколкото знаем са от лично естество”, каза още председателят на транспортната комисия. Запитан има ли забавяне в усвояването на средства по ОП „Транспорт” и другите програми, по които работи транспортно министерство, Иван Вълков обясни, че има забавяне на усвояването в сектора на железопътната инфраструктура. „Веднъж средствата се забавиха. Проведоха се втори път търгове. Но втория път търгът беше спечелен от фирми, които спечелиха със 100 млн. лв. по-ниска цена. Това забавяне донесе 100 млн. лв. по-ниски цени за държавата и това е положително”, допълни още той.
Росица ГЕОРГИЕВА


Агенция „Фокус”
АФП: Българският министър на транспорта подаде оставка

Българският министър на транспорта Александър Цветков подаде оставка в сряда, обявиха от министерството му, посочвайки „лични мотиви” за решението, предаде АФП.
Решението на Цветков беше обявено от премиера Бойко Борисов на седмичното заседание на кабинета, малко след като самият министър е напуснал сградата, предизвиквайки спекулации, че е бил уволнен.
Борисов вече е избрал наследника на Цветков – настоящия му заместник Ивайло Московски. Цветков беше критикуван от депутати от управляващата дясноцентристка партия на Борисов за провала на стартирането на важни проекти за възстановяване на железопътната мрежа и помощ за държавната железопътна компания да излезе на печалба.
Кабинетът взе редица решения, свързани с транспорта на заседанието в сряда, включително за създаването на държавна компания за управление на стратегическите инфраструктурни проекти с цел ускоряването на изграждането на трите основни магистрали с обща дължина 500 км.
България има малко повече от 400 км. магистрали, като две трети от останалите 19 000 км. пътища имат нужда от реновиране.
Остаряващата железопътна мрежа ограничава скоростта на влаковете до 100 км/час.
В сряда правителството взе решение движение движението на транспортни камиони по магистралите да бъде ограничено в петък и събота, за да бъдат облекчени хроничните задръствания по пътищата през тези дни.


Агенция „Фокус”
Премиерът назначи Делян Добрев за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма

Министър-председателят Бойко Борисов освободи днес Марий Косев от длъжността заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. С друга своя заповед премиерът назначи на поста Делян Добрев, съобщиха от правителствената информационна служба.
Делян Александров Добрев е роден на 14. 05. 1978 г. в гр. Хасково, женен е, икономист по професия. До момента е народен представител, зам.-председател на Комисията по Икономическа политика, енергетика и туризъм към парламента. Висшето си образование г-н Добрев завършва в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ, специализирал е „Счетоводство и Финанси“ в Лондонския Университет по Икономика и Политически Науки, Лондон, Великобритания.
В професионалната си кариера Делян Добрев работи в KPMG, Торонто, Канада, Областната управа на област Хасково, Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, Районен съд – Хасково. Владее английски език.


Агенция „Фокус”
Предложението за избор на Ивайло Московски за министър на транспорта е внесено в деловодството на парламента

Александър Цветков да бъде освободен като министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Ивайло Московски да бъде избран за министър на мястото на Цветков. Това се посочва в проект за решение за персонални промени в Министерски съвет, заведен от министър-председателя Бойко Борисов в деловодството на Народното събрание в 12.54 часа днес, предаде репортер на Агенция „Фокус” . В проекторешението, изпратено до председателя на парламента Цецка Цачева, е приложена и автобиографията на Московски.
Христина ДОБРЕВА

Агенция „Фокус”
Димитър Карбов, "Атака": Бизнесът наистина имаше нужда от нов министър на транспорта

Министър-председателят Бойко Борисов е направил решителна крачка. Бизнесът наистина имаше нужда от нов министър на транспорта. Това заяви пред репортер на Агенция “Фокус” Димитър Карбов, депутат от ПГ на „Атака” и член на транспортната комисия в парламента, във връзка с подадената от Александър Цветков оставка.
„Имаше нужда от смяна на министъра - дали с оставка, дали по принуда. Не мога да се спра на конкретни провали, но цялостно политиката, която водеше министърът на транспорта, не беше правилна. Бизнесът също ще застане зад тези мои думи”, посочи Карбов.
Според него, следващият министър трябва да промени посоката, в която се движи министерството, за да се осигури бъдещото развитие на бизнеса. „На практика днес са блокирани перспективите за развитие на българските фирми в транспортния сектор, така че съм удовлетворен от оставката. Тя не е само заради БДЖ, тя е заради състоянието на пристанищата, толкова много са нещата”, коментира депутатът.
Той заяви, че в нито едно направление до момента нищо не е било свършено. „Само слушахме какво е било направено, а няма нищо наяве”, добави Карбов.
Депутатът смята, че в транспортното министерство трябва да има професионалист, а такъв е зам.-министърът Ивайло Московски. Според Карбов Александър Цветков не е бил такъв. „Ако аз можех да избирам министър на транспорта, бих се спрял на Камен Кичев”, добави депутатът.
Попитан за мнение относно множеството кадрови промени напоследък, Карбов посочи, че вероятно те се случват заради предстоящите избори. „Част от депутатите в парламента ще участват и на местните избори като кандидати за кметове, така че разместванията са нормални”, коментира той.
По думите му, явно нещата са назрели и са стигнали до момент, в който трябва да се реже и да се започне на чисто.
„Дадохме няколко пъти за това къде трябва да се пипне и това, което се случва е закономерно. Дано помогне за управлението на ГЕРБ”, каза още Димитър Карбов.
Христина ДОБРЕВА

Агенция „Фокус”
Цветан Цветанов: Александър Цветков не е представлявал интерес за службите

Александър Цветков не е представлявал интерес за службите. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Цветанов бе попитан дали транспортният министър, за когото днес стана ясно, че е подал оставка, е бил разработван от ДАНС. Вътрешният министър посочи, че мотивите на Цветков да подаде оставка са лични и заяви, че не може да ги коментира.
Веселина ЙОРДАНОВА

Агенция „Фокус”
Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев е подал оставка (ОБЗОР)

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев е подал оставка. Мястото му ще бъде заето от депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Засега няма информация за мотивите за оставка на Марий Косев. Информацията за освобождаването на Марий Косев дойде в Народното събрание от заместник-председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов, който обяви смяната. Засега това е единствената известна оставка на заместник-министър днес, въпреки че в Народното събрание и в Министерски съвет вървят слухове за още оставки на заместник-министри.
Делян Добрев благодари за доверието на премиера Бойко Борисов и на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Трайков бил в чужбина и след завръщането му ще се коментират ресорите на новия заместник-министър. Според Валентин Николов от Парламентарната група - с назначаването на Делян Добрев ще се подобри комуникацията между ПГ и министерството.

Агенция “Фокус” припомня:
Марий Косев е роден през 1973 г. в София. Завършил е Икономика в Университета за национално и световно стопанство и Мениджмънт в The London School of Economics and Political Science и Stern School of Business, New York University. Притежава професионална акредитация "Сертифициран финансов аналитик" към Института на сертифицираните финансови аналитици и член на българската Си Еф Ей Асоциация.
Косев е икономист и финансист с опит в сферата на управлението на корпоративни финанси, изготвяне на финансови анализи и прогнози, структуриране на кредити и инвестиции, сделки с дялово участие, стратегическо планиране и регулации.
Започва професионалната си кариера като координатор на Програмата за икономическа реформа във фондация "Отворено общество". Работил е като кредитен експерт в Българо-американския инвестиционен фонд и Българо-американската кредитна банка. В периода 2003 - 2009 г. е главен изпълнителен директор на БМ Лизинг АД. През 2009 г. поема поста финансов директор на Националната електрическа компания ЕАД.
Владее английски език, говори френски, испански и руски.

Агенция „Фокус”
Премиерът Бойко Борисов ще предложи на Народното събрание да избере Ивайло Московски за министър на транспорта

Във връзка с подадена днес оставка от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията инж. Александър Цветков, министър-председателят Бойко Борисов ще отправи предложение до депутатите в Народното събрание за гласуване на персонална промяна в правителството. Премиерът Борисов ще предложи на народните представители да освободят инж. Цветков от длъжност и да изберат Ивайло Московски за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Агенция “Фокус” припомня:
Ивайло Московски е роден на 19.07.1972 г., гр. Плевен.
Завършва Стопанска академия, гр. Свищов, специалност „Финансов мениджмънт" и Университет за национално и световно стопанство - гр. София, специалност „Публични финанси".

ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ
2003г. - юли 2009г. Управител
Официално представителство на фирма STOLL - Германия за България
2002г. - 2003г. Търговски директор
„Балтекс комерс" ЕООД
1999г. - 2002г. Търговски директор
„Сата"ООД
Председател на Борда на директорите и член на Управителния съвет
„Монтана"АД
Член на надзорния съвет
„Аналитик"АД
1995г. – 1996г. Инспектор
„София Инс"
От 2009 година е бил заместник-министър на транспорта в правителството на Бойко Борисов.

Агенция „Фокус”
Сергей Станишев: Освободиха зам.-министъра, който руската страна не възприема като сериозен преговарящ за "Белене"

Бойко Борисов е показал, че от неуспехите на един или друг министър, не зависи неговото освобождаване или неосвобождаване. Има други причини, които управляващите няма да обявят публично. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев в Народното събрание, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По думите на Станишев - това е също така характерно и за Министерство на икономиката и енергетиката. Сега освобождават заместник-министъра, който водеше преговорите с руската страна за АЕЦ "Белене". Известен с това, че руската страна не го възприема изобщо като сериозен преговарящ. Като анекдот мога да ви споделя, че Кириенко е станал и напуснал преговорите с този заместник-министър, който представлява България, защото има очевидно по-важни и по-сериозни срещи”, посочи Станишев.
В това управление нищо не се случва без знанието на министър-председателя. Нито подписването на анекс с руската страна по „Белене”, нито никоя друга стъпка. С тези освобождавания премиерът се стреми да отклони вниманието от своята лична отговорност за провалите в редица политики. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев.
Ние можем да очакваме в следващите седмици освобождаването и на други министри Трайчо Трайков, Мирослав Найденов, Нона Караджова, но това не отменя нашето разбиране за вот на недоверие към кабинета, защото политиката се формира от министър-председателя, той носи отговорност за неговите министри.
Михаил Миков от Коалиция за България заяви, че реално тези разговори с опозицията за темата на вота ще започнат след празниците, тъй като все още се уточняват срещите. „Ние сме информирали другите опозиционни групи, поканили сме ги на разговори”, заяви Станишев. Той не изключи два вота на недоверие по две различни теми, стига да има политическо желание за това.
„Има няколко теми, по които според мен има основание за вот на недоверие – едната е свързана с провала в социалноикономическата сфера, посочи Станишев.
Десислава АНТОВА

Агенция „Фокус”
Сергей Станишев: Видим е кадровият провал на това правителство

Видим е през последните дни кадровият провал на това правителство. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев в Народното събрание, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Освободиха ръководителя на НОИ с много съмнителни мотиви, след като планът на НОИ е одобрен, с много съмнителни мотиви. След като планът на НОИ е одобрен от МС и от мнозинството в този парламент. Още повече - разбирам, че става дума и за натиск за политически непрофесионални назначения – това е политиката на ГЕРБ. Днес се освобождава министърът на транспорта – това не е изненада за нас, основната причина са сблъсъци.
Предишният кабинет в областта на транспорта остави много проекти - каза Станишев.
Много от тях са забавени, за да разпределят точно за това, кой ще извършва определена строителна дейност, коя фирма по-близка до съответния кръг на управляващите. Това важи и за жп линията за проекта Пловдив – Бургас.
Концесията на Летище София е абсолютно ненужна”, заяви той.
„През 2006 година е открито, печелившо, с още по-големи възможности и перспективи. Искат да го дадат на някой, който да събира съответните средства. Очевидно там е един от конфликтите, които доведоха до освобождаването на министър Цветков.
Десислава АНТОВА

Агенция „Фокус”
Зам.-министърът на икономиката Марий Косев е подал оставка, а на негово място ще бъде назначен депутатът Делян Добрев

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев е подал оставка, а на негово място ще бъде назначен депутатът от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев, който е зам.-председател на енергийна комисия. Това съобщи пред журналисти зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Мотиви за оставката на Косев не бяха коментирани. „Тя е за всичко”, отговори Николов на въпрос – дали заради проекта за АЕЦ „Белене” или заради друго е подал оставката си Марий Косев.
Христина ДОБРЕВА

Агенция „Фокус”
Делян Добрев ще бъде новият заместник-министър на икономиката, каза Валентин Николов от ПГ на ГЕРБ

Делян Добрев ще бъде новият заместник-министър на икономиката, обяви Валентин Николов от ПГ на ГЕРБ в Народното събрание, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Валентин Николов, зам-председател на ПГ на ГЕРБ заяви, че така ще се подобри комуникацията.
Очаквайте подробности.
Десислава АНТОВА

Агенция „Фокус”
Александър Цветков е подал оставка по лични причини, заявиха от МТИТС

Оставката на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков е по лични причини. Това съобщиха за Агенция “Фокус” от пресцентъра на МТИТС.
Оставката на Александър Цветков стана ясна на днешното заседание на Министерски съвет.



Агенция „Фокус”
Петър Мутафчиев: Това, че Александър Цветков си е подал сам оставката означава, че е имало много натиск и над него

Това, че Александър Цветков си е подал сам оставката означава, че е имало много натиск и над него. Явно лобистките интереси в сферата на транспорта на това правителство доведоха именно до това, секторът да запази реализацията на политиките, включително и по оперативните програми и съответно - да няма стабилност в самото ръководство, тоест да бъде освободен в един момент и министърът на транспорта. Това каза Петър Мутафчиев от ПГ на Коалиция за България, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
„Само два примера ще ви дам – какво означава да се обяви за концесия летище София, при ситуация, че това летище печели, че то изплаща дълговете си, че цялата инвестицонна програма е приключила? Какво означава да говорим, че летище София трябва да бъде отдадено на концесия, защото трябвало да се построи карго терминал, при условие, че законът позволява частично концесиониране на летището – тоест да се определи терен и да се изгради карго терминал, без да се отдава пътническата дейност на концесионери, не мислите ли че подобни интереси могат да са причина за това”, посочи Мутафчиев.
„Един от големите проекти, за които правителството се хвали, че ще реализира по ОП „Транспорт” е Пловдив - Бургас, жп линията. Този проект бе готов още по наше време. Една година и половина процедурата се бавеше. Защото първата процедура бе върната, поради нарушение на правилата. Така че именно подобни интереси в самата управляваща политическа сила, според мен, са причина и за подадената оставка на министър Цветков”, каза още той.
„Впечетлението, което остави сред нас е, че има определен натиск и сред него”, каза още депутатът от левицата и бивш транспортен министър. Относно забележката, отправена преди време за бавното усвояване на евросредствата, той каза - „Има сериозен екип в министерството, който, ако бъде активизиран, може да се ускори усвояването на средства по ОП "Транспорт". Най-малкото, че има заместник министър, който отговаря за това”, заяви той.
Десислава АНТОВА


Агенция „Фокус”
Мартин Димитров: Оставката на Александър Цветков е очаквана и даже закъсняла

Това е проблем на ДАНС. Оставката на Александър Цветков е очаквана и даже закъсняла. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Мартин Димитров, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Според депутата - оставката на Цветков се дължи на лошото положение на БДЖ. Там са се натрупали огромни дългове. „Тази оставка за нас не е изненада, но по-изненадващо е защо няма оставка на земеделския министър, където провалът е не по-малко тежък. Скоро ще дойде и тяхното време”, добави Димитров.
По думите му – няма никакви лични мотиви, а оставки винаги се подават под натиск от министър-председателя. Димитров заяви, че допуска натиск и от финансовия министър Симеон Дянков. „Дянков е видял огромните задължения в министерство на транспорта и как се правят опити да се закърпи бюджетът. Това е причината за оставката”, отбеляза депутатът.
Според него оставката на Цветков е трябвало да бъде взета много отдавна, защото положението в БДЖ се е „забатачвало все повече”.
Димитров призова медиите да потърсят мнение и от ротационния председател на ДАНС Камен Костадинов.
Христина ДОБРЕВА


Агенция „Фокус”
Министър Стефан Константинов не е говорил с Александър Цветков за оставката му

Здравният министър д-р Стефан Константинов каза, че веднага след заседанието на правителството, е разговарял по проблема със съдебните медици и не е говорил лично с министър Александър Цветков за оставката му, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Мотивите за оставката на Александър Цветков все още не са ясни.
Веселина ЙОРДАНОВА



Агенция „Фокус”
Валентин Николов: Оставката на Александър Цветков е изненада за ПГ на ГЕРБ

За парламентарната група на ГЕРБ е изненада оставката на министър Александър Цветков. Това каза пред журналисти Валентин Николов, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „ПГ на ГЕРБ смята, че той беше един много добър министър, застъпи в една много нереформирана система, направи дълбоки реформи в НКЖИ, БДЖ, летището. Виждаме, че системите вече работят. Доколкото разбрах, неговите мотиви са лични, аз лични мотиви не мога да коментирам поради тази причина мога да изкажа само благодарност към неговата работа. Лично премиерът Борисов трябва да предложи, както е по Конституция, защото за нас неговата оставка е изненада”, заяви Николов.
Десислава АНТОВА


Агенция „Фокус”
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков подаде оставка (ОБЗОР)

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков е подал оставка днес. Това е съобщил премиерът Бойко Борисов пред министрите. Самият Цветков е бил на заседанието на правителството днес и е говорил по точки, на които е вносител. Министрите Сергей Игнатов и Аню Ангелов потвърдиха, но не коментираха мотиви.
Веселина ЙОРДАНОВА

Агенция “Фокус” припомня:
Александър Цветков - биография
Александър Цветков е роден на 26 август 1967 г., Плевен.
Завършил е Университет за национално и световно стопанство - София, специалност „Международни икономически отношения" и Висш институт по архитектура и строителство, специалност „Транспортно строителство".
Завършил е средно образование в 9-та Френска езикова гимназия - София.
Професионалният му опит включва:
2008 г. - юли 2009 г. Заместник-кмет на Столичната община,
направление "Транспорт и транспортни комуникации"
2008 г. - 2009 г. Председател на Съвета на директорите
„Паркинги и гаражи" ЕАД
Член на борда
Столичния общински приватизационен фонд
2006 г. - 2008 г. Директор
дирекция „Транспортна инфраструктура", Столична община.
2001 г. - 2006 г. Началник отдел
Изпълнителна агенция „Пътища"
1995 г. - 2001 г. Заместник-началник
Главно управление „Пътища"
1994 г. - 1995 г. Началник отдел
Главно управление „Пътища"
1994 г. Главен специалист
Главно управление „Пътища"
Цветков е женен, с две деца.
Заема поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от самото начало в правителството на Бойко Борисов. Кабинетът му бе гласуван от Народното събрание на 27 юли 2009 година.

Оставките в правителството на Бойко Борисов
Александър Цветков е петият министър в правителството на Бойко Борисов, който подава оставка. Преди него това направиха Йорданка Фандъкова, която стана кмет на София, Румяна Желева, която се провали на изпита за еврокомисар, двама здравни министри – Божидар Нанев, който бе обвинен в злоупотреби, и д-р Анна-Мария Борисова, която получи сериозни критики за работата си, Божидар Димитров за принадлежността си към структури на бившата ДС.
Правителството на премиера Бойко Борисов положи клетва на 27 юли 2009 година. За това време постовете си напуснаха петима министри, някои от тях поеха нови назначения, други подадоха оставки след скандали. След скандала с досиетата на дипломатите, избухнал в средата на декември 2010 г., оставка подаде министърът без портфейл Божидар Димитров, чийто ресор бяха българите зад граница. Тя бе гласувана в началото на 2011 година от Народното събрание, като на мястото на Димитров не беше назначен наследник, а длъжността пое вицепремиерът Симеон Дянков. Премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да се раздели с Божидар Димитров, ако и президентът се съгласи да бъдат отзовани посланиците, за които Комисията по досиета оповести, че имат принадлежност към бившата ДС. Освен Божидар Димитров, тогава беше атакуван и заместник-министърът на Вътрешното министерство Павлин Димитров, който също подаде оставка.
Първият здравен министър в кабинета на Бойко Борисов д-р Божидар Нанев подаде оставка на 30 март 2010 г. Поводът беше обвинение от Прокуратурата за сключени неизгодни сделки. Щетата от тях била за около 2,5 милиона лева като делото вече е в съда. На негово място през април беше назначена проф. Анна-Мария Борисова. Тя подаде оставка на 29 септември 2010 г., след като на сайта на Здравно министерство беше публикуван проект за здравна реформа, който предвиждаше доплащане от страна на пациентите. Премиерът Борисов обяви, че Анна-Мария Борисова не е съгласувала проекта за здравна реформа и заради това трябва да си замине, а предвижданото 20 % доплащане в болничната помощ от Нова година няма да се осъществи. Здравният министър подаде оставка по време на заседание на Министерски съвет, след като часове по-рано беше обявила, че носи оставката си в папката. На нейно място от септември месец е назначен д-р Стефан Константинов.
На 19 януари 2010 г. външният министър Румяна Желева подаде оставка, след като се провали на изпита за еврокомисар. Желева беше външен министър от 27 юли 2009 г. до 20 януари 2010 г. Борисов прие оставката й и като кандидат за еврокомисар, и като външен министър. На нейно място Министерство на външните работи пое Николай Младенов, дотогава министър на отбраната. Военен министър на негово място стана Аню Ангелов.
Само месец след като Йорданка Фандъкова пое поста министър на образованието в правителството на Бойко Борисов, през септември 2009 година тя стана кандидат за кмет на София от ГЕРБ. На нейно място министър стана Сергей Игнатов.

Агенция „Фокус”
Премиерът Бойко Борисов е съобщил на министрите, че министър Александър Цветков е подал оставка

Премиерът Бойко Борисов е съобщил на министрите, че министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков е подал оставка, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Самият Цветков е бил на заседанието на правителството днес и е говорил по точки, на които е вносител.
Министрите Сергей Игнатов и Аню Ангелов потвърдиха, но не коментираха мотиви.
Веселина ЙОРДАНОВА


Агенция “Фокус” припомня:
Александър Цветков е роден на 26 август 1967 г., Плевен.
Завършил е Университет за национално и световно стопанство - София, специалност „Международни икономически отношения" и Висш институт по архитектура и строителство, специалност „Транспортно строителство".
Завършил е средно образование в 9-та Френска езикова гимназия - София.
Професионалният му опит включва:
2008 г. - юли 2009 г. Заместник-кмет на Столичната община,
направление "Транспорт и транспортни комуникации"
2008 г. - 2009 г. Председател на Съвета на директорите
„Паркинги и гаражи" ЕАД
Член на борда
Столичния общински приватизационен фонд
2006 г. - 2008 г. Директор
дирекция „Транспортна инфраструктура", Столична община.
2001 г. - 2006 г. Началник отдел
Изпълнителна агенция „Пътища"
1995 г. - 2001 г. Заместник-началник
Главно управление „Пътища"
1994 г. - 1995 г. Началник отдел
Главно управление „Пътища"
1994 г. Главен специалист
Главно управление „Пътища"
Цветков е женен, с две деца.
Заема поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от самото начало в правителството на Бойко Борисов. Кабинетът му бе гласуван от Народното събрание на 27 юли 2009 година.

Агенция „Фокус”
Министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков е подал оставка?

Министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков е подал оставка, стана ясно в Министерски съвет днес, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Засега мотивите не са известни, няма и официално потвърждение на информацията.
Веселина ЙОРДАНОВА

Агенция „Фокус”
Оставките в правителството на Бойко Борисов (Справка, Агенция "Фокус"

Александър Цветков е петият министър в правителството на Бойко Борисов, който подава оставка. Преди него това направиха Йорданка Фандъкова, която стана кмет на София, Румяна Желева, която се провали на изпита за еврокомисар, двама здравни министри – Божидар Нанев, който бе обвинен в злоупотреби, и д-р Анна-Мария Борисова, която получи сериозни критики за работата си, Божидар Димитров за принадлежността си към структури на бившата ДС.
Правителството на премиера Бойко Борисов положи клетва на 27 юли 2009 година. За това време постовете си напуснаха петима министри, някои от тях поеха нови назначения, други подадоха оставки след скандали. След скандала с досиетата на дипломатите, избухнал в средата на декември 2010 г., оставка подаде министърът без портфейл Божидар Димитров, чийто ресор бяха българите зад граница. Тя бе гласувана в началото на 2011 година от Народното събрание, като на мястото на Димитров не беше назначен наследник, а длъжността пое вицепремиерът Симеон Дянков. Премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да се раздели с Божидар Димитров, ако и президентът се съгласи да бъдат отзовани посланиците, за които Комисията по досиета оповести, че имат принадлежност към бившата ДС. Освен Божидар Димитров, тогава беше атакуван и заместник-министърът на Вътрешното министерство Павлин Димитров, който също подаде оставка.
Първият здравен министър в кабинета на Бойко Борисов д-р Божидар Нанев подаде оставка на 30 март 2010 г. Поводът беше обвинение от Прокуратурата за сключени неизгодни сделки. Щетата от тях била за около 2,5 милиона лева като делото вече е в съда. На негово място през април беше назначена проф. Анна-Мария Борисова. Тя подаде оставка на 29 септември 2010 г., след като на сайта на Здравно министерство беше публикуван проект за здравна реформа, който предвиждаше доплащане от страна на пациентите. Премиерът Борисов обяви, че Анна-Мария Борисова не е съгласувала проекта за здравна реформа и заради това трябва да си замине, а предвижданото 20 % доплащане в болничната помощ от Нова година няма да се осъществи. Здравният министър подаде оставка по време на заседание на Министерски съвет, след като часове по-рано беше обявила, че носи оставката си в папката. На нейно място от септември месец е назначен д-р Стефан Константинов.
На 19 януари 2010 г. външният министър Румяна Желева подаде оставка, след като се провали на изпита за еврокомисар. Желева беше външен министър от 27 юли 2009 г. до 20 януари 2010 г. Борисов прие оставката й и като кандидат за еврокомисар, и като външен министър. На нейно място Министерство на външните работи пое Николай Младенов, дотогава министър на отбраната. Военен министър на негово място стана Аню Ангелов.
Само месец след като Йорданка Фандъкова пое поста министър на образованието в правителството на Бойко Борисов, през септември 2009 година тя стана кандидат за кмет на София от ГЕРБ. На нейно място министър стана Сергей Игнатов.
3S SOT
Читателски коментари
Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
Aristidov PC Shop 2
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.