От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarОбщина Несебър Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
   
РЕЖИСЬОР-ХОРЕОГРАФ ОТ НЕСЕБЪР СТАНА ДОКТОР НА УНИВЕРСИТЕТИТЕ – АНСТЕД 
От: 24-Януари-2008 20:55;  Прочетена: 7936 пъти   
Автор(източник): Nessebar-News.com

Снимката в цял размер... Click to enlarge?

Известният несебърски ,режисьор-хореограф Вълко Любенов получи известие,че му е присъдено званието „Доктор по фолклорна музика и танци” (Doctor Honoris Causa), на престижния британски Университет-Анстед.Новината приятно изненада големият фолклорист в годината,в която той отбелязва 50 години интензивна и непрекъсната сценична дейност.


В писмо до Министъра на културата,бургаския Областен управител и кмета на Несебър,превод на което публикуваме по-долу се казва:


Университет – Анстед е горд с Вашия сънародник, по-специално д-р Вълко Любенов!


         Поздравяваме го с награждаването му с почетната докторска степен по фолклорна музика и танци от Университет - Анстед.”:


 



На вниманието на: Министъра, Министерство на културата на Република България


       


 


Университет – Анстед е горд с Вашия сънародник, по-специално д-р Вълко Любенов!


        Поздравяваме го с награждаването му с почетната докторска степен по фолклорна музика и танци от Университет - Анстед.


        От името на Съвета на членовете-учредители на Университет – Анстед имам удоволствието да съобщя, че Управителният Съвет по образование към Университет – Анстед по препоръка на членовете на факултета и по силата на предоставената им властта с настоящото присъждат на Магистър Вълко Любенов степента „Доктор по фолклорна музика и танци” (Doctor Honoris Causa), с всички права, почести и привилегии във връзка с тази степен, в признаване на примерния принос на д-р Любенов във фолклорната музика и танци и неговата преданост в поощряването на непрекъснатото изследване и развитие на фолклорната музика и танци. В доказателство на което под настоящото се подписахме и положихме печата на Университета днес, на 6 Декември 2007 г.


        Всяка година Международната награда за социална отговорност и церемонията по дипломиране на Университет – Анстед (ASRIA) се провежда в различни страни. В миналото ние провеждахме церемонията по награждаване на нашия университет и различни мероприятие в Лондон (2003 г.), Испания (2001 г.), Полша (2001 г.), България (2005 г.), Италия (2004 г.), Франция (2006 г.) Корея (2005 г.), Индия (2004 г.), Банкок (2005 г.) и Малайзия (2000 г., 2001 г., 2002 г., 2004 г. и 2007 г.).


        Независимо, че д-р Любенов не можа да присъства на церемонията на наградите на Университет – Анстед, проведена в Пенанг, Малайзия, то негово име бе обявено на събитието. Церемониалното събитие бе записано на видео и е на www.penangnetTV.com, което можете да гледате до месец Февруари 2008 г.         


        Един истински шампион не само показва посвещение в чувство, но също така и праволинейност в действието, с най-добрите намерения за своето общество и страна. Д-р Любенов е вторият човек от България, на когото е присъдена почетна докторска степен от Университет – Анстед. Обаче, д-р Любенов е първият човек, на когото се присъжда почетна докторска степен по фолклорна музика и танци от Университет – Анстед, Британски Вирджински острови. Първият българин, получил почетна докторска степен от Университет – Анстед бе споминалият се академик проф. Д-р Марин Механджиев, на когото се присъди степента Доктор на науките по биотехнология на околната среда и биотехносфера на 10 август 2001 г.     


        Университет – Анстед има 40 външни образователни заведения, числящи се към него, в 20 страни, а броят се увеличава всяка година. Програмата по задочно обучение за изследователска степен е изключително известна форма за обучение, който претърпява огромен ръст в целия свят. Поради технологичния прогрес, вратата към учението за цял живот е отворена за много хора, които по друг начин не би били способни да получат или продължат своето обучение. Задочното обучение и програмата за изследователска степен на Университет – Анстед отговаря на нуждите на нетрадиционни студенти, които са ограничени поради време, кариера и семейни задължения и география.


 


Чрез разнообразието на технологиите за режещи ръбове, същият висок стандарт на обучение, който се дава на образователните заведения на Университет – Анстед, намиращи се в много страни, е на разположение на студентите от целия свят. Студентите по задочно обучение ползват придобивките за учат от лектори, които могат да стигнат извън образователните заведения, за да им помогнат за успеят.


        Ако мога да Ви бъда от някаква допълнителна помощ, моля, чувствайте се свободен да ми пишете в Районен център за обслужване – Азия, Университет – Анстед, пощенска кутия 1067, 10840 Пенанг. Малайзия.


Можете да ми пишете (проф. Д-р Роджър Хоу) на електронен адрес: bnhaw@tm.net.my" target=_blank>bnhaw@tm.net.my или да посетите нашата Интернет -страница на www.ansteduniversity.org


        Също така можете да се свържете с д-р Любенов, както е по-долу:


 


Д-р Вълко Любенов  


Режисьор/Продуцент, хореограф, педагог  


Почетна културна фигура


Заместник Председател на Комисия 6 – IOV - ЮНЕСКО


/Фолклорна музика и фолклорни танци/


...........................................................................




Вълко ЛЮБЕНОВ е роден   в град Обзор на 09.12.1940 г.в семейство с 4 деца и завършва основното си образование в Обзор.


                     


                   Средно образование: Държавно Хореографско училище в единствения задочен-екстернантски курс за млади хореографи-лаурети  на национални и международни  фестивали,конкурси и събития в областта на българската народна хореография ,а висше-                  Академия за Музикални,Танцови и Изобразителни Изкуства/АМТИИ/Пловдив /1978-1984/ с образователна квалификационна  степен „Магистър”,специалност  „Хореографска режисура” и призната квалификация: режисьор,хореограф,педагог.                    


 


С български танци и фолклор се занимава през целия си съзнателен живот до днес.През всичките години на учение и работа  танцува,обучава се  и упорито се самообразова в това изкуство и във  всички науки и практики,които  могат да обогатят квалификацията му като танцьор и хореограф,етнограф и фолклорист.


Създава и ръководи художествени самодейни и професионални състави:           :детски,училищни,университетски,военни,читалищни,профсъюзни,общински,селски  и всякакви състави,ансамбли и групи.


                   В периода                   1953-1955 г.танцува в Поморие в градския танцов състав към читалището под ръководството но изтъкнатия поморийски хореограф Кирил Апостолов.


                


                 1958-1959 г.преди казармата-създава в родното си село Обзор самодеен фолклорен ансамбъл за народни песни и танци при народно читалище „Изгрев”,който наброяваше около 100 младежи и по възрастни танцьори,певици и музиканти и народни майстори , премине през всички етапи /селски,общински,околийски,окръжен/ и успя да се класира за заключителния етап на I-вия Републикански фестивал на художествената самодейност  1958-1959 г.


От тогада до 1989 год. На всеки 5 години  се провеждаха републикански фестивали/ 2-ри – 1964,3-ти-1969 г.,4-ти-1974 г.,5-ти-1979 г.,6-ти-1985 г.,7-ми-1989 г./Независимо къде  се е  намирал и с кой състав, през тези години е завоювал множество лауреатства,сребърни и златни медали и много престижни национални и международни награди заедно с колективите,които е  ръководил.


                 


                 1965-1979 г. е създал  в София,Благоевски район,кв.Емил Марков в народно читалище „Димитър Динев” Танцов ансамбъл „Младост”.Ансамбъл „Майка”-това беше крупна формация-първообраз на школата в Несебър –където се обучаваха деца и юноши от 6 до 26 год.възраст.Броя на участниците  в различните години надминаваше 300-400 за всяка година.Като първа школа-майка за страната,резултатите от дейността предизвика национален интерес и национално съвещание по проблемите на възпитанието на деца и подрастващите чрез  фолклорната култура и фолклорния танц.4 пъти лауреат и носител на сребърни и златни медали.


                1976-1979 г.успоредно със ТА”Младост” създава  във новосформиращият се град Нови Искър,състоящ се от 6 шопски села,първия шопски ансамбъл за песни и танци при градски съвет град Нови искър и читалище Христо Ботев кв.Курило.На 5-тия републикански фестивал 1979 ансамбълът печели  7  лауреатства и златни медали.                                   През 1979 г.чрез национален конкурс е назначен за Гл.хореограф и Гл.художестнен ръководите на професионалния фолклорен танцов ансамбъл „Слънчев бряг” ,който ръководи  до  юни 2004 год.През този период  ансамбълът има над  десет хиляди фолклорни сценични изяви.


                 Още с пристигането си в Слънчев бряг и Несебър –април 1979 г.започва  да проучва  условията и възможностите за прилагане на натрупания опит за задълбочена работа с децата и подрастващите.Търси начините и възможностите за решаване на най-сложния въпрос- въпросът за осигуряването на висококачествени артистични кадри за  професиоталния фолклорен танцов Ансамбъл Слънчев бряг.                 


 С общи усилия ръководствата на курорта Слънчев бряг,Община Несебър,,Министерството на културата и други обществено-ангажирани институции през 1983 год.е озобрен неговият проект и макар и мъчително трудно бе създадена  Обединената Общинска Школа по Изкуствата за деца и юноши при община Несебър


                През изминалите 25 години от създаването на школата неговата дейност и резултатите от нея са известни на гражданите на град Несебър,на всички ръководства на града и курорта Слънчев бряг,България и Международните организации за народни култури и фолклорни изкуства.Броя на децата и учениците,обучавали се в залите на школата под негово  ръководство надминава 2000.Почти във всички професионални училища по изкуствата,в това число и  ВУЗ- Варна,София и Академията в Пловдив има  възпитаници на школата .Много са завършили вече  а други продължават да  се обучават.


               През 1998 год.Школата и ансамбъла бяха приети за редовни членове на Международната организация за фолклорни изкуства и култура ( IOV-UNESKO )Любенов също е  приет за индивидуален член.От месец януари 2002 става  член на световния президиум на (IOV-UNESKO) И КОМИСИЯ № 9 -национални костюми и приложна етнография.                                                                                  От 2002год.е  индивидуоален член на световния съвет за танц (CID-UNESKO).От април 2003 г Зам.Председател на комисия 6 (Фолклорна музика и фолклорни танци )-IOV-UNESKO


                 И в момента работи активно за укрепване и издигане националния и международен престиж на град Несебър и България,както и за опазване на народните култури на  всички народи.Създава  проект за световен фестивал на световните фестивали „СВЕТОВНИ КУЛТУРИ В В ЕСЕБЪР-БЪЛГАРИЯ”


 На 10-тат европейска конференция на IOV-UNESKO във Виена ,Братислава и Будапеща проекта чрез спецеална Мултимедия  бе представен пред Ген.Секретар Ал.Вайгел,Май-2003 год.на тридневна работна среща   с Ал.Вайгел в Генералния секретарият  на IOV във Виена проекта беше подробно осъждан и окончателно приет като идея.2005 год. На третия Световен конгрес и Генерална асамблея на IOV l  в град Андонг Ю.Корея представя проекта в централна конгресна зала при изключителен успех и подкрепа.


                 На 24 май 2005 г.Общинския съвет в  Несебър  обяви Вълко Любенов  за :Почетен деятел на културата.


Женен е от 1972 год.Има две прекрасни деца и две внучета.


               Съпругата  и децата му също танцуваха български танци с него, а дъщеря му Десислава  завърши академията в Пловдив АМТИИ и е магистър по българска народна хореография.Работи с децата на школата в Несебър и днес


               Вълко Любенов е изпълнен  с желание и решимост,с нови идеи и планове за бъдещото развитие на фолклорната култура в Несебърската община  и в подкрепа опазването на националните култури на всички народи и идентичността на всяка нация и народ по света.


 

Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Коментар на: m от 26-Януари-2008 08:43
Честито! Напълно заслужена награда!

Коментар на: Анонимен от 26-Януари-2008 10:49
15 godini sum igral v ansambul sl.brqg rabotilsum sys gospodin lubenov toi zasluzava tazi nagrada za zeliqt trud koito e polozil v ansambula i 6kolata za deza v nesebar blagodarq ot m-ka

Коментар на: a от 26-Януари-2008 23:29
4estito!g-n lubenov vie go zaslujavate pove4e ot vseki drug

Коментар на: Адриана Веселинова от 26-Януари-2008 23:30
Честито на бате Вълко за придобитата докторска титла! Ние, всички бивши участници в танцов ансамбъл "Младост" към читалище "Димитър Динев" - София, много го обичаме и го поздравяваме за тази награда! Но аз лично смятам, че това признание за неговата дейност идва малко късно и неочаквано за нас - ние вече отдавна не танцуваме в състава, защото сме на възраст, но си спомняме с удоволствие за времето, през което бяхме заедно и не сме забравили всичко, на което ни научи бате Вълко Любенов! Честито, бате Вълко! Обичаме те!

Коментар на: Анонимен от 27-Януари-2008 10:49
Коментар на Александър Станков от 27.01.2008г
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Честито г-н Любенов!
От сърце Ви поздравявам, както за присъдената докторска степен, така и за Вашия юбилей - 50 години активна творческа дейност.
Горд съм, че съм играл в танцов ансамбъл "МЛАДОСТ". Желая Ви още дълги години активна творческа дейност, много здраве и триумф!

Коментар на: Румяна Димитрова от 27-Януари-2008 16:52
ЧЕСТИТО!
Това е едно заслужено признание за дългогодишния труд на един човек ,отдал се изцяло на българското народно изкуство. Възпитал много младежи и девойки , не само да танцуват , но и да обичат всичко свързано с Родината.
Аз съм горда , че съм една от тези , които съм имала голямото щастие да бъда негова танциорка в ТА"Младост".
Благодарна съм на бате Вълко , затова ,че през всичките тези години той изживя нашите радости,изстрада нашите
неуспехи и ни научи да бъдем ХОРА, които да обичаме, да се радваме и да помагаме на всички около нас.
Аз и моето голямо семейство те поздравяваме и ти желаем много, много здраве и бъди винаги такъв какъвто си бил до сега-добър и всеотдаен човек.
ОБИАЧАМЕ ТЕ!

Коментар на: Silvia Wyllie от 27-Януари-2008 16:52
Pozdravleniq, g-n Lyubenov! Sled vsi4kite tezi godini vlojen trud...Mnogo godini sam prekarala v 6kolata za tanzi, Nessebar i anssambal Sl.brqg, neveroqtni sponeni i izjivqvaniq. Blagodarq za vs4ko. Da vi e 4estito

Коментар на: Анонимен от 27-Януари-2008 18:59
4estita doktorska titla!Zasluzena za dulgogodi6niq trud v oblastta na bulgarskiq folklor
Diana Kuzmanova-Novi Iskar

Коментар на: Анонимен от 27-Януари-2008 19:00
Скъпи приятелю,
Честита награда! "Доктор по фолклорна музика и танци" на един от най-престижните световни университети - Британския "Анстед".
Поздравявм те най-сърдечно и се радвам искренно заедно с теб, защото ти заслужаваш тази награда. Тя е венец от дългогодишен труд в областа на неувяхващия и непреходен български фолклор. Радвам се, че в твоя творчески път дойстойно място е отредено на създаването, развитието и утвърждаване на Ансамбъла за народни песни и танци "Нови Искър" при едноименния район на Столична община, на който ти беше първия главен художествен ръководител с диригент Павлина Бедрова.
Трудно беше началото. Беше невероятен организатор и хореограф, който успя да спечели уважението и доверието не само на самодейците а и на общинското ръководство с кмет Александър Захариев и зам. кмет Здравко Младенов. Ти допринесе за сравнително кратко време Ансамбълът да се утвърди като водеща столична формация, носител на много награди.
Радваме се ,че сме частица от твоя творчески път. Желаем ти здраве и дълголетие за да продължаваш да множиш успехите в необятната съкровищница на българското фолклорно изкуство. Честито!

Коментар на: Emil Ivanov от 27-Януари-2008 20:28
Bravo i edno Goliamo 4ESTITO. Duchata mi e izpalnena s gordost i patrioti4ni 4ustva.Zasluzena nagrada i svetovno priznanie za Goliamiat 4ovek i horeograf Dr. Valko Lubenov. S pozelania za zdrave i realizatsia na vsi4kite ti proekti te pregrachtat i tseluvat Arsenia, Emo²

Коментар на: Angel Dobrev от 28-Януари-2008 08:29
Nai-iskreni pozdravlenia za g-n Valko Liubenov!
Chestito!!! Tova e edno napalno zaslujeno priznanie za edin artist i tvorets posvetil tselia si jivot i vse oshte activno rabotesht za razvitieto i rasprostranenieto na Bulgarskia folklor.Gordeia se che vse oshte ima takiva Bulgari,koito activno
rabotiat za zapazvaneto i razvitieto na Bulgarskia folklor, koito e zapazil nashata natsionalna identichnost prez vekovete i otraziava bogatata dushevnost na nashia narod.Narod koito zapazva i tseni svoia folklor nikoga niama da izgubi svoiata
identichnost . Radvam se che sam bil chast ot ansambal "Slanchev Briag" i pazia neveroiatni spomeni ot tezi period.
Gospodin Liubenov jelaia vi krepko zdrave i vse taka da prodaljavate da rabotite v imeto na Bulgarskia folklor!!!
Angel Dobrev Chicago,USA

Коментар на: Петър Димитров от 28-Януари-2008 10:41
Честито г-н Любенов,
За съжаление, единствената награда за работещите в сферата на културата, е малкото признание за труда който влагат. А Вие в момента получихте голямото признание и трябва да сте горд с това което сте постигнали.
Дано и управляващите, тези които се занимават с политика, разберат, че в сферата на изкуството действат други закони - неподвластни на времето и се сетят, че в Несебър има един човек от когото може още много да се вземе.
Пожелавам Ви още много, много големи награди и признание най-вече тук, от България, а не както обикновенно се случва, от чужбина.

Коментар на: Н ДИМИТРОВ от 28-Януари-2008 20:05
С дълбоко уважение към положения труд,но все пак тези почетни титли се дават просто срещу определена сума.Такава е практиката в цял свят,включително и в АНГЛИЯ.Дълбоко преклонение пред труда и грижите,но самовлюбеността и надценяване на силите,изкуственото обръщане на вниманието е много опасно идоста трагично.Прилича ми на "Портрета на Дориан Грей".Нека хората да признаят труда и усилията,но всичко,включително и творчеството си има предел.С уважение и надявам се разбиране.

Коментар на: Andreana от 29-Януари-2008 09:35
4estito na g-n Lubenov!Vie polojihte vsi4ko ot vas prez vsi4kite tezi godini i iskrenno go zaslujavate.Mnogo nau4ihme ot vas kato vazpitanici na 6kolata po izkustva,taka kakto i prez godinite v ansambal "slanchev briag".Ot sarce vi pojelavam vsi4ko nai hubavo ,mnogo zdrave na vas i cialoto vi semeistvo i o6te dalgi godini uspeh.4ESTITO!!!

Коментар на: Andreana от 29-Януари-2008 09:35
4estito na g-n Lubenov!Vie se otdadohte izcialo na balgarskia folklor i kak toi da bade razprostranen vazmojno kolkoto se moje ,sa6to taka pokazahte i prodaljavate da pokazvate na horata 4e balgarski tradicii ima,v koito ima mnogo jivot ,mnogo pesni,tanci i mnogo mnogo radost .Vie ste idol na mnogo ot nas ,ot vas nau4ihme 4e kogato 4ovek viarva v ne6to triabva da se bori do krai. Tova e edna napalno zaslujena nagrada za koiato po dostoen i po zaslujil 4ovek ot vas g-n Lubenov niama.Gordeia se 4e sam bila va6a vazpitani4ka i sam sigurna 4e ciala Bulgaria se gordee s vas.4ESTITO!!!

Коментар на: Diana Kuzmanova от 30-Януари-2008 18:19
Chestita titla! Zelaq zdrave i oshte mnogo yspehi v neobqtnoto more na Bulgarskiq folklor.Poklon

Коментар на: ВАДО-ВЛАДАЙСКИ от 31-Януари-2008 13:41
Уважаеми Д-р Любенов,скъпи приятелю!Многоуважаеми Бате Вълко.Като дете,като младеж и досега в близо 60 годишната си възраст,винаги съм смятал,че е висока чест и невероятно попадение да се познаваш от близо с човек в тога и то с най-авторитетно международно признание.На всичко отгоре имам,доказани от времето,изключителни приятелски чувства с на-пресния (Doctor Honoris Causa) Доктор по фолклорна музика и фолклорни танци Вълко Любенов. Това не само ме задължава но и ме кара да се чувствам особено съпричастен да отправя най-искренни и чисто човешки,приятелски и надявам се колегиални поздравления за заслужената титла,с която си удостоен.За ме и за всички които те познаваме е голяма гордост и удоволствие,че част от живота ни е протекъл заедно( 1965-1979) А семейството ни приема факта като особено събитие,което подобаващо е дошло с признанието за всичко което е вършил Вълко през целия си съзнателен живот.Много здраве,здраве и само здраве желаем всички за наша радост и гордост,за щастие на всички твои близки и приятели.
Дълбоко удовлетворения,Владо-Владайски януари 2008

Коментар на: Димитринка Лазарова от 01-Февруари-2008 09:36
Скъпи приятелю,
Честита награда! "Доктор по фолклорна музика и танци" на един от най-престижните световни университети - Британския "Анстед".
Поздравявм те най-сърдечно и се радвам искренно заедно с теб, защото ти заслужаваш тази награда. Тя е венец от дългогодишен труд в областа на неувяхващия и непреходен български фолклор. Радвам се, че в твоя творчески път дойстойно място е отредено на създаването, развитието и утвърждаване на Ансамбъла за народни песни и танци "Нови Искър" при едноименния район на Столична община, на който ти беше първия главен художествен ръководител с диригент Павлина Бедрова.
Трудно беше началото. Беше невероятен организатор и хореограф, който успя да спечели уважението и доверието не само на самодейците а и на общинското ръководство с кмет Александър Захариев и зам. кмет Здравко Младенов. Ти допринесе за сравнително кратко време Ансамбълът да се утвърди като водеща столична формация, носител на много награди.
Радваме се ,че сме частица от твоя творчески път. Желаем ти здраве и дълголетие за да продължаваш да множиш успехите в необятната съкровищница на българското фолклорно изкуство. Честито!



Коментар на: Мария Маринова от 01-Февруари-2008 14:45
Горда съм, че те познавам и че макар и за кратко време съм имала удоволствието да се уча при теб. Аз и Жоро ти пожелаваме здраве и нови успехи.

Коментар на: Димитър Христов от 02-Февруари-2008 09:16
Браво наборе!Пожелавам здраве не теб и семейството.

Коментар на: Петър Алексиев от 03-Февруари-2008 22:20
Г-н Любенов,
най-искрени поздрави и адмирации както за присъдената Ви докторска степен, така и за Вашия юбилей - 50 години активна творческа дейност.
Като артист и творец,като човек посветил живота си на изкуството,признанието идва не при тези които го търсят,а при тези които го заслужават.
Вие определено заслужавате такова,и наред с другите титли,тази степен е поредното признание на световната общност за приноса ви към изкуството,традициите и стремежът ни към един по-добър свят.
Щастлив съм че бях част от ансамбъл ”Слънчев Бряг”, горд съм че ви познавам и всички ние се гордеем с вас.
Бъдете щастлив вие, и цялото ви семейство,и продължавайте да ни радвате и работите в името на Българския фолклор.Още веднъж честито!!!

Петър Алексиев


Коментар на: Галина и Димитър Мачеви от 04-Февруари-2008 12:45
Сърдечни поздравления за г-н Любенов!
Напълно заслужено признание за Вас, посветил се изцяло на българския фолклор. Гордеем се, че бяхме част от ансамбъл "Слънчев бряг" и детската школа по танци в гр.Несебър. Благодарим Ви за труда, сърцето, любовта и търпението, с които ни дарявахте докато работехме заедно. Пожелаваме Ви още много дълги години здраве, за да предавате тази любов и жар към фолклора и на други. Още веднъж честита Ви докторска титла!

С уважение: сем.Мачеви

Коментар на: Димка Велкова от 05-Февруари-2008 21:55
Г-н. Любенов,
най-искрено Ви поздравявам за наградата „Доктор по фолклорна музика и танци”. Ако някой я заслужава, то това сте Вие. За първи път Ви срещнах в 1-ви клас и бяхме заедно дълги години. В живота си човек среща много хора, но Вие сте една от най-важните личности в моя. Не мога да изразя колко Ви уважавам и обичам. Вие ни научихте на толкова много неща, и ни дадохте толкова много. Направихте ни добри хора и изградихте светогледа ни. Времето в "Обединена детска школа по танци"- гр.Несебър бяха вълшебни години. Вие постигнахте много победи не само за себе си, но и за нас. Дадохте живота си и продължавате да се трудите за нещо уникално и красиво.

БЛАГОДАРЯ!!!

Димка Велкова, гр. Несебър

Коментар на: ЗОЯ и ИВАЙЛО от 11-Февруари-2008 08:55
Честито!
Не се учудваме, защото смятаме, че ВЪЛКО ЛЮБЕНОВ заслужава, не само това признание.
Пожелаваме му още много сили,здраве, творчески успехи и нови признания, както от българските си колеги и институции така и от международните такива.



Коментар на: ЯВОР от 11-Февруари-2008 08:55
Поздравления за Доктор Любенов!Заслужена награда /Доктор по фолклорна музика и танци/и истинска победа след дълги години на труд и борба за българската традиция и за несебърската култура .Най-добрата школа по българщина за несебърските деца и младежи!
Един от хилядите възпотаници на Школата по изкуствата за деца и юноши Несебър .

Коментар на: Жени-София от 25-Февруари-2008 00:00
Уважаеми г-н Любенов, Честит 50 годишен творчески юбилей и докторска титла.Това е напълно заслужена награда,която отдавна трябваше да получите.Благодаря Ви, че ми позволихте ,след завършване на хореографското училище, да стана член на ПФТА "Слънчев бряг" и да бъда педагог в Школата по изкуства за деца и юноши в гр.Несебър. Тези бяха най-хубавите ми години.Гордея се ,че имам такъв учител и приятел и Ви желая освен здраве ,да имате сили и възможности ,да продължите да предавате любовта си към българските народни песни и танци на младите. С уважение! Евгения Мартинова от София

Коментар на: КОЦЕ МАРИНОВ от 01-Март-2008 13:44
ние по големите си го знаем като ГОЛЕМИЯТ БАТЕ ВЪЛКО АЗ СЪМ ЕДИН ЩАСЛИВ ЦИГАНИН ИСЪМ ГОРД ЧЕ ТЕ ПОЗНАВАМ ЧЕСТИТО И ДЪЛБОК ПОКЛОН

Коментар на: Красимира Стоянова от 02-Март-2008 22:10
Уважаеми г-н Любенов, Честита докторска титла! Горда съм, че познавам от близо ЧОВЕКА със силния дух, мечтателя, приятеля. Бяхме деца, младежи, порастнахме и създадохме семействата си в Ансамбъла за народни песни и танци "Младост" - гр. Нови Искър. Не беше никак лесно в самото начало, но въпреки всичко с общи усилия спечелихме много отличия и медали. Това бяха едни от най-хубавите ни години, прекарани заедно. Желая Ви от цялото си сърце много, много, здраве и още творчески успехи. По пътен вятър във всяко едно начинание! С много обич и уважение - Краси - София

Коментар на: Ваня Пешкова от Фолклорна форм от 08-Юни-2010 10:38
Вълко,честито,това е оценка за българската хореография и нашите преподаватели -Кирил Дженев,Кирил Харалампиев-да не ги изброявам.Българският уникален гений и твоя талант,труд и постоянство.Да си жив и здрав,желая ти нови върхове.

Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
СВА2000
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.