От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarОбщина Несебър Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
March 2024
ПВСЧПСН
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
   
Несебърски омбудсман ще задава въпроси от името на гражданите 
От: 13-Ноември-2008 18:30;  Прочетена: 2534 пъти   
Автор(източник): Красимир Косев

Снимката в цял размер... Click to enlarge?Измина една година от мандата на новата местна власт в община Несебър след изборите през 2007 година.Кметът на общината Николай Димитров се отчете пред медиите и гражданите,обяви постижения,приоритети и бъдещи планове на управлението.
По -скромен традиционно е Органът на местното самоуправление-Общинският съвет,който понякога на шега наричат "местният парламент".Той работи безшумно,невидимо и почти незабележимо....


Бодро и бойко гласува предложения на общинската администрация,изменя и приема наредби,бюджети,субсидии,планове ,купува и продава.Въпреки това, обичайната начална идия на единодушието, започва да отстъпва на размисъл ,като след тежък махмурлук,за живота,ценностите и непреходното.

Като бели лястовици в общинския съвет започнаха да прехвърчат гласове"против" и "въздържал се",в което няма нищо лошо.Стигна се и до неприемане на предложения на администрацията,на опити за надхитряне,а и на познатото извиване на непослушни ръце.Както се казва-всичко си идва на мястото.

В тази идилична еуфория започна да се събужда и т.н. гражданско общество в Несебър.Колкото и да е плахо ,то надигна глас по проблеми,които засягат много хора.Позабравените и позаспали партии в Несебър вече година дремят  зимен сън и само някоя конференцийка,събрана инкогнито,напомня за съществуването им.

Единствено две по-млади партии - ДЕЛА и ГЕРБ отвреме-навреме напомнят за себе си с изразена позиция,но примерът им засега не заразява останалите джуджета от несебърската къщичка."В тъги и неволи младост минува...."би казал поетът  на това овчо еднообразие,за което и местните медии,а и регионалните правят каквото могат.

Анализирайки тези скромни изводи,екипът на Електронното издание http://www.nessebar-news.com,реши да направи преоценка на досегашната си дейност,предвид задаващата се негова петгодишнина/петилетка/ и да даде по-голяма възможнаст на доволните и други граждани да вземат отношение по различни въпроси,свързани с нещата от живота в община Несебър,нейните управници и трудовите и хора.

Не че до сега не сме го правили-коректно и конструктивно,без да изпадаме в крайности и добри и лоши.Повод за поредното ни усърдие са зачестилите до нас  писма,коментари и предложения за по-динамичен,аналитичен и критичен стил,както и за необходимостта за мост от гражданите към управляващите,каквото е едно от призванията на медиите.

В тази връзка ще продължим традицията на добрия тон в нашата медия и въпреки свободата за коментарите след публикациите ,специалната ни програма"Интернет сметище" ще елиминира по-пиперливите словоблудства,дори с риск отново да запалим одумваното несебърско сметище.Както до сега ,ще разчитаме на нашите превъзходни и високоинтелигентни читатели,които не пропускат да ни навестят всеки ден.

Ако трябва да обобщим казаното до сега- ще поставяме повече проблеми,въпроси и ще търсим отговори на читателския интерес към обществените и лични болки,за да можем още по-добре да правим това,заради което се родихме през 2003 година.За продължението на тази мисия,естествено ще търсим подкрепата и позицията на нашите утвърдени и нови форумци ,като коректно ще даваме думата за различни мнения и позиции.

Смятаме,че доказахме до сега независимостта си от разни истински и мними фактори,партийни,корпоративни,тесни и широки интереси.В същото време винаги сме били с ясен мироглед и въпреки,че много от материалите ни са подписани редакционно,зад тях винаги е бил екипният принцип и зоркият взор на собственика на сайта.

И така материалите от новата ни вълна ще бъдат написани от Несебърския омбудсман,какъвто в действителност общината все още за съжаление няма. Картинката ,която виждате към тази публикация също ще обозначава новата рубрика,която ще стартира през следващата седмица,свързана с началото на Коледния пост на пречистването.

Жестът ни е добронамерен и символичен.Добре е всички заедно да направим усилие за повече мисъл,доброта,всеотдайност,съпричастност ,служба и приземяване.Защото витаещите в облаците и самозабравилите се днес или утре остават сами със себе си,безславно забравени и презряни.

Прочие-добре дошъл на Несебърския омбудсман!
3S SOT
Читателски коментари
Коментар на: ХРИСТОВА от 14-Ноември-2008 08:49
ПОЗДРАВЛЕНИЯ! ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ Г-Н КОСЕВ ПОКАЗВА СВОЯТА ИНТЕЛИГЕНТНА И ДОБРОНАМЕРЕНА ПОЗИЦИЯ В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ НА ГРАД НЕСЕБЪР. НЕ СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ НЕСЕБЪРСКИЯ ОМБУДСМАН ЩЕ СЕ УТВЪРДИ КАТО ЛИЦЕ НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО В ГРАДА!

Коментар на: Гочо от Кошарица от 18-Ноември-2008 08:21
Моля да ми направите превод на думата ОМБУДСМАН? Тъй каято ние от планината не знаем чужди езици, пък и за какво лини са нужни по баирите. Тъй де-чакаме превода! Кочман знаем какво е-от коч и мъж но не се получава симбиоза, тоест генното инженерство тука не върви-пък и на кой ли му трябва такива превращения.

Баба Трифизе от Тънково:Чукни в Гугъла,аланкоолу,или и гуглето не знаеш,чадо.Тогава що щеш в нето ?

Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
3 S SOT
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.