NESSEBAR-NEWS.com

All rights reserved. Copyright 2003 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404;
E-mail: k_kosev@abv.bg

Благотворителен акт в изкуството
От: 22-Октомври-2010 18:33;  Прочетена: 282 пъти
Автор: Nessebar-News.com

В Пловдив се проведе най-значимото арт събитие за сезона с благотворителна цел – продажба на картини от колекцията на Стефан Попов за ремонт на най-старата клиника за деца към УМБАЛ Св. Георги.



Най-крупният благотворителен акт в изкуството с привкус на уимбълдън


 


Ангел Попов е вторият член на фамилията, който е носител на почетен медал за добротворчество.


 



„За първи път духовността взе връх. 25 години съм хирург и никога не съм била развълнувана както сега – сподели доц. П. Стефанова – зав. детската клиника при откриването на благотворителното събитие в   галерия „Пиронеса”. Разказа възторжено как младият собственик на „Рефан” е дошъл сам в отделението и предложил дарението и ремонта на клиниката.



Само за час благотворителната изложба в памет на Стефан Попов събра 18 хиляди лева за каузата на „Рефан”, подкрепена и от тенис ракета №1 у нас – Цвети Пиронкова. Дошлите въодушевено купуваха картини от личната колекция на покойния създател на козметичния гигант, между които и творбата на Енчо Пиронков за 4 500 лв.

Експозицията под надслов „Нека хората с добри сърца да помогнат на нашите деца" продължава до 15 ноември и ще даде възможност и на други да помогнат на най-малките пациенти в града под тепетата. За ремонта на операционната и залата за кувьоз са нужни 63 000 лв., които фирма”Рефан” и сем. Попови/на снимката/ ще поемат.

Освен платна на именити български художници и ракетата на Цвети Пиронкова, с която достигна в челото на шампионата в Уимбълдън, могат да се купят и уникални бутикови свещи на „Рефан”. Пръв даде своя дан за благотворителната кауза зам.-директорът на пловдивската полицията Костадин Баков.  



Голямата изненада за присъстващите бе връчването на почетния знак „Хора с добри сърца” на Ангел Попов от Фондация „Партньори за хуманен свят”. Така младият управител на „Рефан” уверено тръгна по стъпките на баща си Стефан Попов не само като един от значимите български производители, но и като щедър дарител и спомоществувател на значими обществени каузи.